Nastavitve piškotkov
Zaradi zmagovalca tekmovanja PowerUp! lahko že pijemo vodo iz zraka

Zaradi zmagovalca tekmovanja PowerUp! lahko že pijemo vodo iz zraka

Datum: 01. oktober 2018

Avtor: Andreja Šalamun

Kategorija: En.vizija

Tema: Nove tehnologije , Ekonomija

Zmagovalec letošnjega največjega tekmovanja za start-upe s področja trajnostne energije PowerUp! 2018, myWater, je pri koči Planina nad Vrhniko postavil svoj prvi vodomat, prototip, ki vodo proizvaja iz zraka, in sicer od 25 do 30 litrov na dan. Naslednji projekt je izdelava avtomata, ki bo lahko v enem dnevu pripravil okoli 250 litrov vode.

myWater1Idejo o pridobivanju vode iz zraka sta uresničila oče in sin, Robert in Aljaž Slavec in avtomat myWater, ki lahko v 24 urah proizvede od 25 do 30 litrov vode (odvisno od vlažnosti zraka), ponudila v brezplačno uporabo. S seboj je treba prinesti le plastenko ali stekleničko.

Avtorja si od ideje obetata veliko. Prepričana sta, da bosta lahko aparat, če ga bodo uporabljali ljudje v Sloveniji, tržila tudi drugod po svetu, zlasti v državah, ki imajo s pitno vodo velike težave. Prva povpraševanja sta že dobila, in sicer iz Kanarskih otokov, kjer imajo težave s pitno vodo. Njun naslednji projekt je tako izdelava avtomata, ki bo zmogel pripraviti 250 litrov vode v 24 urah.

Preberite tudi PowerUp! 2018: Najboljša slovenska rešitev na področju čistih tehnologij je nov urbani vir vode myWater.

  • Tor 29°C

  • Sre 25°C

  • Čet 26°C

  • Pet 28°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×