Nastavitve piškotkov
PowerUp! – nova izdaja tekmovanja za start-upe, ki so odločeni spreminjati svet
OGLASNO SPOROČILO

PowerUp! – nova izdaja tekmovanja za start-upe, ki so odločeni spreminjati svet

Datum: 12. februar 2019

Avtor: InnoEnergy

Kategorija: En.vizija

Tema: Nove tehnologije , Start-up

V ponedeljek, 11. februarja, se je pričelo zbiranje prijav za peto edicijo tekmovanja za start-upe PowerUp! Udeleženci se bodo potegovali za glavno nagrado v višini 50.000 evrov in priložnost, da svojo dejavnost razvijejo na globalni ravni. Tekmovanje v organizaciji družbe InnoEnergy je največji tovrstni dogodek v regiji srednje in vzhodne Evrope, pokriva pa med drugim področja energije, mobilnosti in pametnih tehnologij.

Apply v1Organizatorji dogodka ne ponujajo zgolj privlačne finančne nagrade, temveč tudi možnost vključitve v InnoEnergyjev prestižni podjetniški pospeševalnik. Namen programa Highway® je razvijati projekte zagonskih podjetij in jih prilagajati za evropski trg. Podjetja, ki se vključijo v program, lahko pričakujejo podporo na najrazličnejših področjih, pri pravnih vprašanjih in zaščiti intelektualne lastnine, pa tudi pri grafični podobi predstavitve, agilni metodologiji in podobnem. Med drugimi prednostmi so še dostop do mednarodnih strank ter finančna investicija v višini do 150.000 evrov.

Novost tokratne izdaje tekmovanja je posebno priznanje v okviru pobude »izziv čistega zraka« (Clean Air Challenge). Ta nagrada bo podeljena start-upu, ki bo s svojo rešitvijo prispeval k zmanjšanju onesnaženosti zraka in koncentracije smoga. InnoEnergy je osrednji akter omenjene pobude, ki je bila javnosti prvič predstavljena oktobra 2018 v Bruslju.

Število tekmovalcev se je doslej z vsako izdajo podvojilo. Leta 2018 so v InnoEnergy prejeli prijave več kot 300 kandidatov in brez pretiravanja lahko pričakujemo, da bo prijavno obdobje za letošnjo edicijo tekmovanja, ki se izteče 11. marca, še uspešnejše. V zadnjih dveh letih pa se ni povečevalo samo število prijav, temveč tudi njihova kakovost. Število prijav z že izdelanim prototipom je drastično naraslo, z 28 leta 2016 na 120 leta 2018. Enaka rast je bila zabeležena tudi pri prijavah z delujočim produktom ali storitvijo (z 19 na 93).

Finale PowerUp 2018 v Pragi»Število udeležencev iz leta v leto raste, ob dejstvu, da ima vse več prijavljenih start-upov v svojih portfeljih projekte v pozni fazi razvoja, in vse to kaže, da gre za čedalje bolj prepoznavno in prestižno tekmovanje. PowerUp! odpira vrata razvoja pogumnim inovatorjem iz srednje in vzhodne Evrope in jim daje dostop do naše mednarodne mreže poslovnih partnerjev. Te prednosti prepoznavajo tudi prijavljeni kandidati,« pojasnjuje Jakub Miler, direktor InnoEnergy za srednjo Evropo.

Posebej zaželene so v tekmovanju rešitve – produkti ali storitve – na področjih energije, mobilnosti, čistega zraka, ogrevanja, čistih tehnologij in pametnih tehnologij. Start-upi, ki bodo v prijavnem postopku uspešni, bodo vabljeni na posebne pripravljalne delavnice pod vodstvom uveljavljenih evropskih poslovnih mentorjev. Tam se bodo pripravili na nacionalni predizbor in finalni izbor, kjer bodo svoje ideje predstavili strokovnjakom. Zmagovalca bodo razglasili 21. maja v Krakovu na enem najpomembnejših gospodarskih dogodkov srednje in vzhodne Evrope Impact’19.

In kot je povedal Robert Slavec, soustanovitelj start-upa myWater, ki je lani zmagal na nacionalnem tekmovanju PowerUp! v Sloveniji: »Zmaga v Sloveniji nas je kar presenetila, ker smo tekmovali proti resnično zanimivim in dobrim rešitvam. Zelo hitro smo dobili priložnosti za sodelovanje v pospeševalnikih, izbrali pa smo Climate KIC Accelerator, ki nam je tudi zagotovil sredstva za pilotno testiranje v Sloveniji. Naprava je bila postavljena pri planinski koči Planina nad Vrhniko. V 14 dneh smo prišli z 20 na 200 uporabnikov na dan. PowerUp! finale v Pragi pa sva s soustanoviteljem izkoristila predvsem kot predstavitev myWater avtomata mednarodnim vlagateljem. Odziv je bil zelo pozitiven in sklenila sva veliko kontaktov. Sedaj se z InnoEnergyjem pogovarjamo še o nadaljnjem sodelovanju.«

Na lanskem finalu PowerUp tekmovanja je zmagalo esNa lanskoletnem finalu PowerUp! je sicer slavilo estonsko podjetje Zubax Robotics, ki je predstavilo rešitev za drastično zmanjšanje porabe energije v mobilnosti prihodnosti.

Podrobnejši pogoji za sodelovanje, prijavnica in vse potrebne informacije so na voljo na www.powerup.innoenergy.com.

Rok za prijavo je 11. marec 2019.

OGLASNO SPOROČILO
 • Pon 19°C

 • Tor 18°C

 • Sre 20°C

 • Čet 20°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • En.vizija
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×