Nastavitve piškotkov
Perspektivna podjetja, bliža se rok za prijavo na InnoEnergyjev izziv PowerUp!

Perspektivna podjetja, bliža se rok za prijavo na InnoEnergyjev izziv PowerUp!

Datum: 17. februar 2020

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: En.vizija

Tema: Nove tehnologije , Start-up

InnoEnergy išče najboljša zagonska podjetja, podjetja v fazi širitve ter mala in srednje velika podjetja v SVE, ki se želijo povzpeti na naslednjo raven.

 • EIT-jev InnoEnergy, vseevropski “sklad z učinkom”, najbolj inovativnim idejam in podjetjem v regiji srednje in vzhodne Evrope (SVE) ponuja finančna sredstva, znanje in edinstveno partnerstvo.
 • Podjetja v zgodnji fazi rasti se že s prijavo potegujejo za naslov 'start-up leta' ter za naložbe, denarne nagrade in bogate spodbude partnerjev iz gospodarstva.
 • Rok za oddajo prijav je 5. marec 2020 (https://powerup.innoenergy.com)

Bliža se rok za oddajo prijav na InnoEnergyjev izziv PowerUp!. Projekt inovativnim podjetjem v vseh fazah razvoja nudi možnost, da izkoristijo edinstveno ponudbo storitev te družbe. InnoEnergy kot soustvarjalec, pametni vlagatelj in gospodarski katalizator z najboljšo mogočo podporo na trgu pomaga podjetnikom in podjetjem uresničiti njihove edinstvene ideje, se širiti ali povečati globalno prisotnost.

PowerUpKandidati, ki bi se želeli pridružiti InnoEnergyjevemu edinstvenemu ekosistemu, morajo popolne vloge oddati do 5. marca 2020 na spletni strani https://powerup.innoenergy.com. Izbranim podjetjem (start-upom, podjetjem v fazi širitve ter malim in srednje velikim podjetjem) bo strokovna ekipa pomagala unovčiti njihove ideje in se razširiti na mednarodne trge. Glavna tematska področja so energija, mobilnost, čiste tehnologije in pametna mesta, dobrodošle pa so tudi ideje, ki izstopajo iz ustaljenih okvirov. Podjetja, ki se bodo uvrstila v tekmovanje, se bodo potegovala za bogate, tudi večmilijonske naložbe.

Poleg InnoEnergyja z vložkom v višini 65.000 evrov nagrade udeležencem programa ponuja še vrsta partnerjev. Letos je med partnerji izziva PowerUp! tudi Amazon Web Services (AWS). Ta globalna megaznamka bo izbranim udeležencem podarila storitve svojega programa AWS Activate in podpore za podjetja v vrednosti 100.000 evrov.

V Sloveniji je v zadnjih letih podporo InnoEnergyja prejel start-up Mebius, ki je razvil katalizator, ki poveča moč vodikove gorivne celice za 2,2-krat glede na zmožnosti drugih produktov na trgu, pred kratkim pa tudi podjetje Elaphe, ki deluje na področju inovacij in razvoja elektromotorjev za direktni pogon električnih vozil. Na slovenskem finalu tekmovanja PowerUp!, ki ga je v začetku aprila 2019 organiziral slovenski InnoEnergyjev hub ABC Accelerator na Ljubljanskem gradu, pa je med sedmimi finalisti za zmagovalca prepričal sistem 2GG (Second Generation Grid) za celovito zbiranje, prenos in obdelavo podatkov o porabi energentov in vode, ki so ga razvili v podjetju DS Meritve.

PowerUp! Slovenija bo v četrtek, 2. aprila, med 10.00 in 14.30 na sejmu Energetika v upravni stavbi Celjskega sejma. Vabljeni!

InnoEnergy je v zadnjih petih letih delovanja podprl približno 200 podjetij, od katerih jih 121 že trži svoje rešitve, in jim pomagal pridobiti za 117 milijonov evrov zunanjih sredstev. Podprti start-upi so prijavili 42 patentov, njihov povprečen čas do prihoda produkta na trg pa je samo 16 mesecev.

Kandidati, ki so v fazi zagonskega podjetja, se bodo potegovali za naziv 'start-up leta'. Zmagovalci nacionalnih finalnih izborov se bodo uvrstili v veliki finale, ki bo potekal na največjem gospodarskem dogodku v srednji in vzhodni Evropi Impact’20. Najboljši start-upi bodo prejeli denarne nagrade (50.000 evrov za 1. mesto, 10.000 evrov za 2. mesto in 5.000 evrov za 3. mesto), vsi finalisti pa bodo imeli možnost predstaviti svoje ideje vodilnim gospodarstvenikom in skladom tveganega kapitala.

Za sodelovanje v izzivu PowerUp! se lahko prijavite do 5. marca 2020 na InnoEnergyjevi spletni strani https://powerup.innoenergy.com.

Video, pripravljen za PowerUp! 2020, je na ogled tukaj: https://youtu.be/pJ9kJhJBDXI.

En.odmev 020: Prožnost v novi energetski krajini; Četrtek, 5. marec 2020, Hotel Intercontinental, Ljubljana; Vrhunska energetska zasedba! Preverite program in možne popuste (dogodki@energetika.net)! VEČ


 • Sre 28°C

 • Čet 27°C

 • Pet 24°C

 • Sob 26°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • En.vizija
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×