O dobrem pitchanju, ekipi kot ključu uspeha in o aktualnih priložnostih za mlade

O dobrem pitchanju, ekipi kot ključu uspeha in o aktualnih priložnostih za mlade

Datum: 13. november 2018

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: Start-up

Tema: Nove tehnologije , Ekonomija , Start-up

Velik del priprave dobrega pitcha (nastopa) je usmerjen v to, da druga stran, torej poslušalstvo, dobro razume tistega, ki pitcha, je sredi novembra študentom Fakultete za management Univerze na Primorskem povedal direktor ABC pospeševalnika Bernard Grum, ki je dodal še, da start-upi v povprečju izvedejo kar sto pitchev, da imajo za seboj res dober trening. »Ko imajo start-upi za seboj sto pitchev, so pri svojem pitchu suvereni, ko imajo za seboj tristo pitchev, pa pitchanje obvladajo,« je povedal. - Preberite tudi, kako lahko izkoristite konkretne priložnosti Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo!

Bernard Grum: »Pitch je orodje, ki je drago, a lahko prepriča«


IMG 4220»Ko ljudje vidijo, koliko je z dobrim pitchem dela, se navadno začnejo spraševati, da bi za to delo nekoga najeli, vendar pa je v takšnem primeru vselej treba razmisliti o tem, kakšna je funkcija posameznika v podjetju, saj če tisti, ki na koncu pitcha ni kredibilen – vsaj tako je pri start-upih -, ljudje vanj ne bodo investirali,« je dejal in dodal, da je pri start-upih ključna ekipa in njen vodja mora biti zares kredibilen.

V pitchu je treba paziti na to, da »ne ustvarjamo barier med nami in tistimi, ki jih nagovarjamo«, je nadalje povedal Bernard Grum in dodal, da je pitch pri start-upih pravzaprav nujen, saj zelo dobro definira vizijo samega podjetja, a obenem mora tudi trg podpirati to vizijo. »Pitch je pravzaprav poslovni načrt start-upov in dober pitch lahko nastane le z zares dobro vsebino.« Je pa res, tako Grum, da še dandanes mnogi start-upi uspejo investitorje prepričati z dobro ekipo.

Izkoristite priložnosti Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo!


Inovativne ideje in inovacije so generator napredka družbe in v Evropski uniji te podpira Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), ki to dosega s sodelovanjem in povezovanjem vodilnih na področju visokega šolstva, raziskav in poslovnega okolja, rezultat tega povezovanja pa so dinamične, čezmejne skupnosti - skupnosti znanja in inovacij, del teh pa sta tudi EIT Digital in InnoEnergy (VEČ).

20181113 114042Kot sta prikazali Špela Jovanovič Gaberšek, ki je pri ABC pospeševalniku zadolžena za aktivnosti v okviru partnerstva z EIT Digital, in Alenka Lena Klopčič Klopčič, ki ABC pospeševalniku – ta je InnoEnergyjev lokalni hub v Sloveniji – pomaga pri aktivnostih, povezanih z InnoEnergyjevimi projekti, je tako tudi za mlade in seveda študente 'tam zunaj' ogromno priložnosti, in to tako v obliki mentorske kot vsebinske in finančne podpore.

 DXL7916Jovanovič Gaberškova je mladim položila na srce, da velja izkoristiti takšno mrežo, kot jo nudi Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo, saj lahko vključenost v slednjo podjetja in organizacije, navsezadnje pa tudi posameznike, hitreje pripelje do njihovih razvojnih in poslovnih ciljev, Klopčičeva pa jih je povabila k vključitvi v InnoEnergyjev predpospeševalni program za start-up podjetja v začetni fazi, imenovan PRIMER, v katerega pa se lahko vključijo tudi posamezniki, ki želijo preveriti svoje podjetniške ideje.

Glavni cilj programa – ta je za udeležence brezplačen – je spodbuditi inovatorje, da nadgradijo svoje podjetniške veščine in pripravijo svoja podjetja na sodelovanje v pospeševalnih in investicijskih programih, namen pa je med drugim, da se udeleženci naučijo, kako izbrati in prilagoditi ustrezne poslovne modele, zbrati sredstva ter oblikovati marketinško in prodajno strategijo, program pa zajema tudi izpopolnjevanje mehkih veščin, ki vključujejo vodstvene veščine in vodenje ekipe (VEČ).


Rubriko En.start-up podpira Zavod Modri svet za mlade
Modri svet

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×