Nastavitve piškotkov
Na zemljevidu novega pospeševalnika v Gradcu tudi slovenski startup MilkyWaste

Na zemljevidu novega pospeševalnika v Gradcu tudi slovenski startup MilkyWaste

Datum: 13. april 2021

Avtor: Valerija Hozjan

Kategorija: En.vizija

Avstrijski TECHHOUSE pospeševalnik in banka Raiffeisen-Landesbank Steiermark sta ta teden v novo zgrajenem ZWI HUB-u za inovacije v avstrijskem Gradcu zagnala nov pospeševalniški program. Med 117 prijavljenimi startup podjetji iz 14 držav so za program izbrali pet startupov. Med njimi je tudi izraelsko podjetje, ki naslavlja vprašanje shranjevanja energije, estonski startup pa se ukvarja s tehnologijo zajema in pretvorbe emisij CO2. Slovenski MilkyWaste je bil izbran med lokalnimi startupi.

TECHHOUSE Accelerator copyPoleg petih 'izbrancev' - Cortecs (Avstrija), Synctactic (Indija), MADA Analytics (Izrael), ASYA (Latvija) in Redox NRG (Estonija) - pa so v programu in v prostorih novega pospeševalnika pristali tudi t.i. 'lokalni junaki', saj so se, tako Urška Jež, vodja novega programa in direktorica slovenskega podjetja Transformation Lighthouse, odločili, da podprejo tudi lokalne startupe. Štirje prihajajo z območja Gradca – Felloz, Streamstack, Flixbill in Defire -, eden pa iz Slovenije.

»Gre za startup Milkywaste, ki embalažnim podjetjem ponuja rešitev za krožno embalažo, in sicer jedilno bioplastiko iz mlečnih odpadkov,« je o startupu povedala Ježeva. Omeniti velja, da se je podjetje uspelo uvrstiti tudi med finaliste evropskega (globalno največjega) natečaja za inovativne zelene ideje ‘ClimateLaunchpad’. 

Izbrane startup ekipe se bodo po izvedenem 4-mesečnem pospeševalniškem programu predstavile potencialnim investitorjem v četrtek, 29. julija, nato pa bodo imele možnost, da v nadaljnjih osmih mesecih, v dolgoročni fazi pospeševanja, svoje poslovne ideje še izboljšajo. Preberite še: V Gradcu nastaja nov pospeševalniški program za zagonska podjetja; vabljeni tudi slovenski startupi 

 

Digitalna revolucija kliče po novih tehnoloških startupih

 

»Naša ideja je bila, da ustvarimo inovacijsko vozlišče, v katerem bodo startup ekipe dejansko lahko svoja podjetja popeljale na višjo raven, obenem pa smo želeli vzpostaviti tudi inovacijsko središče za industrijske partnerje, ki lahko tu neposredno komunicirajo s startupi in si pri svojih inovacijskih prizadevanjih pomagajo s tehnološkimi podjetji s celega sveta. In tako je nastal tehnološki pospeševalnik,« je o začetkih povedala Ježeva.

Ob (virtualnem) zagonu novega programa je udeležence nagovoril podjetnik in ustanovitelj mednarodne nagrade za startup inovacije 'Global Startup Awards' Peter Kovach. Spomnil je na moč povezovanja in sodelovanja, sploh v razdrobljeni Evropi. »Če le lahko sodelujemo, če se lahko odpremo drug drugemu, nam to lahko pomaga doseči velike stvari tudi na globalni ravni,« je med drugim poudaril Kovach.

Na pomen sodelovanja je opozorila tudi Nina Dremelj, direktorica družbe Alita capital in predsednica Poslovnih angelov Slovenije. Med drugim je dejala, da so se prav startupi v zadnjem letu – letu pandemije izkazali na trgih kot igralci, ki lahko zelo hitro prinesejo želene rezultate, če zainteresirane strani seveda sodelujejo. 

Spomnila je na digitalno revolucijo, ki jo je še dodatno spodbudilo pandemično obdobje, prav to pa kliče tudi po novih tehnoloških startupih.  • Pon 12°C

  • Tor 10°C

  • Sre 15°C

  • Čet 13°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×