InnoEnergy pripravlja vodilni svetovni dogodek za trajnostne energetske inovacije
OGLASNO SPOROČILO

InnoEnergy pripravlja vodilni svetovni dogodek za trajnostne energetske inovacije

Datum: 06. julij 2018

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: Start-up

'Pitching' seje več kot 150 start-upov, vodilni strokovnjaki s področja energetike, predstavitve proizvodov in še veliko več.

Inno 4InnoEnergy, največja evropska gonilna sila za trajnostno energijo, pripravlja šesto zaporedno konferenco TBB (The Business Booster), namenjeno spodbujanju inovacij na področju čistih tehnologij. Letošnji dogodek, ki se bo med 17. in 18. oktobrom odvil v danskem Kopenhagnu, bo potekal v duhu gesla »Prihodnost je zdaj«. Pričakuje se preko 700 udeležencev iz več kot 30 držav, na spremljajoči razstavi pa si bo možno ogledati 150 najsodobnejših inovacij s področja trajnostne energije.

»Konferenca TBB je edini dogodek, ki združuje najbolj inovativne start-upe s cele Evrope z uveljavljenimi energetiki, investitorji in institucijami javnega sektorja z namenom pospeševanja evropskega prehoda na čisto energijo,« je dejala Elena Bou, direktorica inovacij pri InnoEnergy. »Poleg 'pitching sej' start-upov se lahko obiskovalci udeležijo tudi okroglih miz, predstavitev proizvodov in vzporednih sej.«

Inno 2Premierno: Predstavitve strokovnjakov in 'obratni pitching'


InnoEnergy bo tokrat prvič organiziral tudi vzporedne seje in 'obratni pitching'. Pri prvih bodo vodilni strokovnjaki na svojih področjih predstavili svoje najnovejše inovacije ter prikazali, kako so njihove družbe revolucionirale področja shranjevanja energije, prometa, vetrne proizvodnje in pametnih mest, pri drugih pa bodo podjetja iz različnih energetskih področij pristopila k InnoEnergyjevim podjetnikom, da bi poiskala trajnostne rešitve za njihove izzive.

»Konferenco TBB vsako leto na novo preoblikujemo, da start-upom in predstavnikom industrije ponudimo še večji, še boljši in še bolj poglobljen program,« pravi direktorica. »Naša unikatna mešanica sej, predstavitev proizvodov in dogodkov za mreženje ustvari idealne pogoje, ki delegatom omogočajo odkrivanje najnovejših inovacij, vzpostavljanje partnerstev in krepitev zavedanja o blagovni znamki. Revolucija čiste energije je že nastopila in prihodnost trajnostne energije je zdaj.«

Od visoko učinkovitih rešitev za shranjevanje energije do avtomatske regulacije ogrevanja Inno 3


Med letošnjimi razstavljavci najdemo denimo švedsko družbo Northvolt, ki gradi največjo tovarno za litij-ionske baterije v Evropi, in pa nemški Betterspace, ki razvija komponente za avtomatsko regulacijo ogrevanja za nestanovanjske stavbe. Švedski Watty bo predstavil svoje orodje za analizo podatkov o energiji (s prijavljenim patentom), ki spremlja rabo energije vseh električnih naprav v gospodinjstvu z enim samim senzorjem, kar omogoča prihranek denarja in energije. Francoski DCbrain je ob tem razvil rešitev na področju masovnih podatkov (Big Data), namenjeno izkoriščanju in vzdrževanju kompleksnih industrijskih omrežij, medtem ko razvija estonski Skeleton Technologies visokozmogljive rešitve za shranjevanje energije na osnovi naprednega materiala – grafena.

Inno 1Pri govorci so že potrjeni, tudi glavni govorec, Daniel M. Kammen, profesor energetike na kalifornijski univerzi Berkeley, ki je tudi glavni avtor različnih poročil Medvladnega foruma za podnebne spremembe, enega izmed dobitnikov Nobelove nagrade za mir leta 2007. Na panelnih razpravah in vzporednih sejah bodo tudi znanstvenik Robert Rosner, ustanovitveni direktor Instituta za energetsko politiko v okviru Univerze v Chicagu, ter industrijska strokovnjaka Lars Aagaard, prvi mož danskega energetskega združenja (Danish Energy Association), in Michael Sen, član upravnega odbora družbe Siemens.

Zgodnja prijava je mogoča do 31. julija. Nadaljnje informacije o programu, razstavljavcih in govorcih najdete tu: tbb.innoenergy.com.

O InnoEnergy


InnoEnergy je vseevropska gonilna sila za inovacije na področju trajnostne energije. Inovacije podpira in vanje vlaga v vseh korakih njihove poti – od učilnice do končnega uporabnika. Z mrežo parterjev tke vezi po vsej Evropi: povezuje inovatorje in industrijo, diplomante in zaposlovalce, raziskovalce in podjetnike, podjetja in trge.

Deluje na treh ključnih področjih razvoja inovacij:

 • na področju izobraževanja, s čimer pomaga izgrajevati izobražen in ambiciozen kader, ki razume zahteve trajnosti in potrebe industrije;
 • na področju inovacijskih projektov, s čimer povezuje ideje, inovatorje in industrijo ter tako pomaga soustvarjati tržno privlačne tehnologije, ki bodo strankam prinesle konkretne rezultate;
 • na področju storitev ustanavljanja podjetij, s čimer podpirajo podjetnike in start-upe, ki s svojimi inovativnimi ponudbami bogatijo evropsko energetsko krajino.

S povezovanjem teh področij dosežemo kar največji učinek vsakega od njih, pospešimo razvoj rešitev do vstopa na trg ter ustvarjamo primerno okolje za prodajo inovativnih sadov našega dela.

InnoEnergy deluje od leta 2010 ob podpori Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT).

OGLASNO SPOROČILO

Rubriko En.start-up podpira Zavod Modri svet za mlade
Modri svet

 • Dogodki
 • Čet 12°C

 • Pet 14°C

 • Sob 16°C

 • Ned 18°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×