Festinno 2018: Na Primorskem dobili INNOlab – »prostor, kjer bo delo postalo veselje«!

Festinno 2018: Na Primorskem dobili INNOlab – »prostor, kjer bo delo postalo veselje«!

Datum: 29. maj 2018

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: Start-up

Tema: Nove tehnologije , Start-up

Na Fakulteti za management v Kopru danes poteka podjetniški dogodek leta na Obali, ki združuje zabavo in inovativnost. Festinno 2018 je namenjen vsem, ki jih zanimajo sodobne teme in izzivi, povezani s podjetništvom in inovativnostjo. V sklopu programa je bil odprt tudi prvi podjetniško-inovacijski laboratorij v akademski sferi INNOlab.

 DXL8897Festinno 2018 je namenjen vsem, ki jih zanimajo sodobne teme in izzivi, povezani s podjetništvom in inovativnostjo, kot so 3D-tiskanje, obogatena resničnost, intelektualna lastnina, kriptovalute, tehnologije blockchain, blagovne znamke, poslovni modeli, socialno in trajnostno podjetništvo, pravni vidiki in pasti spletnih strani, ustvarjalnost, virtualna in obogatena resničnost in internacionalizacija poslovanja.

DSC 4054 oV okviru festivala je državni sekretar mag. Aleš Cantarutti otvoril tudi prvi podjetniško-inovacijski laboratorij v akademski sferi ‒ INNOlab, namenjen spoznavanju in delu z novimi tehnologijami, kot so 3D tiskanje, virtualna in obogatena resničnost, snovanju inovativnih marketinških praks, delu in učenju z metodo dizajnerskega razmišljanja (design thinking) ter drugih sodobnih pristopov, ki jih poučujejo v okviru predmetov podjetništva na Fakulteti za management. Aleš Cantarutti je ob otvoritvi INNOlab-a dejal, da je z njegovo otvoritvijo Fakulteta za management postala vzor ostalim slovenskim fakultetam, dodal pa je še, da so si prav za to, torej za intenzivno povezovanje teorije s prakso, prizadevali tudi celoten mandat na ministrstvu.

DSC 3795Da med glavne naloge univerze spada tudi aktivna interakcija z okoljem in s podjetniško sfero in odprtje tega prvega podjetniško-inovacijskega laboratorija v akademski sferi je zagotovo korak v tej smeri, pa je ob današnji otvoritvi na Fakulteti za management Univerze na Primorskem dejal prorektor Univerze na Primorskem prof. dr. Štefko Miklavič.

Da si bo omenjena fakulteta prizadevala čim bolje izkoriščati novi laboratorij ter z njim stalno slediti sodobnim trendom, pa je nadalje dejal njen dekan prof. dr. Matjaž Novak, ki je ob otvoritvi dejal, »da so gonilo gospodarskega razvoja in rasti prav inovacije, a teh ni brez širše javne podpore«.

 DXL8882Profesor Fakultete za management dr. Mitja Ruzzier (na sliki desno), ki dejansko stoji za vzpostavitvijo omenjenega laboratorija, pa je dejal, da se je ideja o takšnem laboratoriju rodila pravzaprav že pred desetletjem, a se je v tem času dodobra razvila do mere, ko je fakulteta dejansko dobila prostor, »v katerem bo delo postalo veselje«.

Za to so poskrbele arhitekte iz podjetja Marhitect in Iksiks, zavoda za oblikovanje prostorske izkušnje, tudi s samo arhitekturno zasnovo, ki so jo zasnovale z mislijo, da bo delo omogočeno tako v večjih kot v manjših skupinah, pa tudi delo z orodjem in prototipiranje, laboratorij ima tudi tehnični kotiček za delo s 'hi-tech' napravami in t.i. kavni kotiček z večjo mizo, ki omogoča druženje in kreativno viharjenje možganov. Izbran osnovni material v učilnici so OSB plošče, kar še dodatno prispeva h ustvarjalnosti med mladimi. Kot je poudarila Tina Marc Baša, je vsa uporabljena oprema modularna in multifunkcionalna ter že vključuje tudi možnost vnovične uporabe v drugačnem prostoru.

festINNO organizira Fakulteta za management Univerze na Primorskem v soorganizaciji z drugimi partnerji projekta NUVOLAK2. Projekta NUVOLAK2 je sofinanciran v okviru programa Interreg Italija-Slovenija 2014–2020 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Rubriko En.start-up podpira Zavod Modri svet za mlade
Modri svet

 • Dogodki
 • Pet 15°C

 • Sob 17°C

 • Ned 18°C

 • Pon 13°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×