Nastavitve piškotkov
EIT Digital z več kot 400.000 evri podprl 27 podjetniških ekip

EIT Digital z več kot 400.000 evri podprl 27 podjetniških ekip

Datum: 09. oktober 2019

Avtor: Tanja Srnovršnik

Kategorija: En.vizija

Tema: Ekonomija

Sedemindvajset podjetniških ekip iz 12 držav je uspešno zaključilo program EIT Digital Venture, ki so ga skupaj organizirali ABC pospeševalnik, Building Global Innovators, Found.ation in Startup Wise Guys. Vsaka ekipa je prejela 15.000 evrov za izgradnjo svojih najosnovnejših sprejemljivih produktov (ang. minimum viable products - MVP), so sporočilli iz EIT Digitala, vodilne evropske organizacije za področji digitalnih inovacij in podjetniškega izobraževanja, ki poganja evropsko digitalno preobrazbo.

Ekipe so sodelovale v osemtedenskih programih v Rigi, Ljubljani, Atenah in Lizboni, kjer so jih poučevali izkušeni mentorji in kjer so izvajali poskuse s strankami.

»Čeprav so ekipe z delom začele le dva meseca prej, je njihova visoka motivacija, ki jo je poganjal intenzivni predpristopni program programa Venture in finančna podpora organizacije EIT Digital, omogočila pomemben preskok na naslednjo raven: vsi so dosegli najosnovnejši sprejemljivi produkt, pripravljen za zgodnje posvojitelje, in mnogi so se s polno paro lotili vključitve izdelka na trg,« so poudarili v EIT Digital.

Po besedah organizacije EIT Digital so prvi pomembni rezultati že vidni. Tako na območju Balkana platforma za določanje lokacij Hotspoter že izvaja pilotni projekt s srbsko Eurobanko, s katerim bodo na osnovi informacijsko sofisticirane preverbe določili ustrezne lokacije za postavitev bankomatov, njihov namen pa je naročnikom pomagati priti do lokacij, ki jim bodo omogočile najboljše možne zaslužke.

Ekipa SOS pa je razvila sistem darilnih kartic, ki potrošnikom omogoča spletni nakup kartic za različne trgovine in trgovske centre. Prisotni so že v nakupovalnih centrih Qlandia. Več o ekipah iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije in Srbije preberite v članku EIT Digital (ARISE) Venture program postregel z najbolj inovativnimi idejami iz regije

Na Baltiku je Ruupi začel pilotni projekt z lokalno nepremičninsko agencijo, KIDNGO pa je že pridobil svoje prve plačljive kupce, pravijo v EIT Digital.

Poleg tega »mednarodno priznanje za kakovostne ekipe narašča«, so dejali v EIT Digial in omenili, da je Recovery Companion s svojo socialno platformo za bolnike z rakom osvojil hackathon LAPhack Health in Grand Prix v StarterTallinnu.

»Program je bil neprecenljiv vir informacij za naš start-up in nam je omogočil razumevanje vseh vidikov zagonske poti,« je dejal Eric Jackson, soustanovitelj podjetja Recovery Companion.

Vseh 27 ekip najdete TUKAJ.Ta prispevek je na voljo tudi v angleškem jeziku.


  • Pet 8°C

  • Sob 12°C

  • Ned 12°C

  • Pon 12°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×