Nastavitve piškotkov
30.000 evrov na največjem tekmovanju za start-upe s področja trajnostne energije!
OGLASNO SPOROČILO

30.000 evrov na največjem tekmovanju za start-upe s področja trajnostne energije!

Datum: 10. april 2018

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: En.vizija

Tema: Nove tehnologije , Ekonomija

Še do 19. aprila poteka zbiranje prijav za novo izdajo tekmovanja PowerUp!, ki je namenjeno start-upom iz 24 srednjeevropskih držav. Zaradi velikega zanimanja in povpraševanja je organizator tekmovanja, vodilni podjetniški pospeševalnik na področju čiste energije v Evropi InnoEnergy, vrednost glavne nagrade povečal z 20.000 evrov na 30.000 evrov. – V lanskem tekmovanju si je mesto v pospeševalniku Highway in investicijo v vrednosti 150.000 evrov s posebnim povabilom partnerja MOL Group prislužila tudi slovenska ekipa Mebius.

PowerUp2018 !Osrednji temi tekmovanja sta energija in čista tehnologija, prijaviti pa se je mogoče tudi z rešitvami na področjih mobilnosti, kibernetske varnosti, pametnih mest ter tehnologij za omejevanje izpustov škodljivih prašnih delcev.

Poleg zmagovalca, ki bo prejel 30.000 evrov, bosta nagrajeni tudi drugo- in tretjeuvrščena rešitev (z denarno nagrado v vrednosti 10.000 oz. 5.000 evrov). Avtorji najzanimivejših projektov bodo povabljeni v prestižni pospeševalnik Highway® t.i. skupnosti znanja in inovacij EIT InnoEnergy, ki podjetniškim ekipam nudi financiranje v višini do 150.000 evrov.

Kot pojasnjuje Jakub Miler, ki je pri EIT InnoEnergy regijski direktor za srednjo Evropo, imajo tako najboljši udeleženci tekmovanja priložnost črpati njihovo edinstveno strokovno znanje in izkušnje: Od drugih podjetij, ki vlagajo v start-upe, se razlikujemo po tem, da jim ne nudimo zgolj financiranja, temveč projekte tudi podpiramo, vse dokler se ne začnejo tržiti. Ponudimo jim storitve, povezane z razvojem timskega dela, usposabljanjem, spremljanjem in mentorstvom. Poleg tega lajšamo dostop do zunanjih finančnih institucij, pomagamo v sodelovanju z mrežami tveganega kapirala ter se tudi sami vključimo v razvoj produkta. Sodelujemo namreč z raziskovalnimi inštituti in univerzami, zato lahko v projekt vključimo inženirje in strokovnjake z različnih področij.

In kot poudarja Michał Kraszewski, pri EIT InnoEnergy vodja vodja sektorja za nove poslovne storitve, je PowerUp! tudi priložnost za tvoren prispevek k varovanju in izboljševanju okolja. Prav to je bilo omogočeno tudi zmagovalcem prejšnjih izdaj tekmovanja, ki zdaj uspešno razvijajo in tržijo svoje rešitve: Za primer vzemimo Bin-e, ki ga je razvila poljska ekipa. Ta pametni koš za smeti prepozna in sam ločuje komunalne odpadke. Start-up je doslej prodal že več kot 100 kosov in je pred kratkim prejel skoraj 500.000 evrov subvencije!

Tokratni PowerUp! je že četrti po vrsti, poteka pa v 24 srednjeevropskih državah. V lanskem tekmovanju si je mesto v pospeševalniku s posebnim povabilom partnerja MOL Group prislužila tudi slovenska ekipa Mebius, ki je v sodelovanju s Kemijskim inštitutom razvila katalizator, ki poveča moč vodikove gorivne celice za 2,2-krat več kot so to zmožni ostali produkti na trgu, nižji pa so tudi stroški izdelave takšnega katalizatorja, saj ta za izdelavo potrebuje manj platine. Njihovi potencialni kupci imajo to prednost, da lahko obdržijo moč svojih vodikovih gorivnih celic, a za izdelavo porabijo manj komponent in s tem zmanjšajo stroške izdelave ali pa se odločijo, da bodo povečali moč vodikove gorivne celice, je ob lanskoletnem izboru najbolj inovativnih energetskih start-upov v ABC pospeševalniku, ki je InnoEnergyjev slovenski partner, povedal Jernej Hočevar iz Mebiusa.

Udeleženci letošnjega tekmovanja PowerUp! bodo maja sodelovali na posebnih pripravljalnih delavnicah in nacionalnem predtekmovanju. Zmagovalci bodo povabljeni v Prago na zaključne delavnice z evropskimi mentorji in veliki finale, ki bo potekal 19. junija.

Na tekmovanju lahko sodelujejo tisti, ki že imajo izdelan prototip in zbrano ekipo, za prijavo pa je treba izpolniti obrazec na spletni strani www.powerup.innoenergy.com.

Powerup2017 Award Ceremony

O EIT InnoEnergy


EIT InnoEnergy je vseevropska gonilna sila za inovacije na področju trajnostne energije.

Inovacije podpiramo in vanje vlagamo v vseh korakih njihove poti – od učilnice do končnega uporabnika. Z našo mrežo parterjev tkemo vezi po vsej Evropi: povezujemo inovatorje in industrijo, diplomante in zaposlovalce, raziskovalce in podjetnike, podjetja in trge.

Delujemo na treh ključnih področjih razvoja inovacij:
  • na področju izobraževanja, s čimer pomagamo izgrajevati izobražen in ambiciozen kader, ki razume zahteve trajnosti in potrebe industrije;
  • na področju inovacijskih projektov, s čimer povezujemo ideje, inovatorje in industrijo ter tako pomagamo soustvarjati tržno privlačne tehnologije, ki bodo strankam prinesle konkretne rezultate;
  • na področju storitev ustanavljanja podjetij, s čimer podpiramo podjetnike in start-upe, ki s svojimi inovativnimi ponudbami bogatijo evropsko energetsko krajino.

S povezovanjem teh področij dosežemo kar največji učinek vsakega od njih, pospešimo razvoj rešitev do vstopa na trg ter ustvarjamo primerno okolje za prodajo inovativnih sadov našega dela.

InnoEnergy je bil ustanovljen leta 2010 in deluje ob podpori Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT).

OGLASNO SPOROČILO

  • Sob 25°C

  • Ned 25°C

  • Pon 26°C

  • Tor 28°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×