Nastavitve piškotkov
Slovenski Elaphe bo z britanskim proizvajalcem razvijal pogone za električne avtomobile

Slovenski Elaphe bo z britanskim proizvajalcem razvijal pogone za električne avtomobile

Datum: 10. januar 2023

Avtor: Peter Palčec

Kategorija: En.vizija

Tema: Električna energija , Obnovljivi viri energije , Promet

Slovensko podjetje Elaphe, specializirano za razvoj v avtomobilska kolesa vgrajenih elektromotorjev, je sklenilo partnerstvo z britanskim podjetjem Mclaren Applied, enim od razvojnih podjetij britanske družbe Mclaren. Z avtomobilskim proizvajalcem so napovedali skupni razvoj pogonov za električne avtomobile, je Elaphe prejšnji teden sporočil prek svoje spletne strani.

Elaphe bo v skupni projekt prispeval pogon prek kolesnih elektromotorjev, Mclaren pa invertersko tehnologijo za spreminjanje električnega toka. Rezultat naj bi bilo vozilo, učinkovito tako z vidika porabe energije kot zagotavljanja čim več navora.

Kot še dodajajo v podjetju Elaphe, sta med ključnimi prednostmi pogonskega sistema, vgrajenega v kolesa, namreč nižje težišče in bolj učinkovita razporeditev teže, kar vozilu omogoča znatno večje pospeške ob izboljšani energetski učinkovitosti. Elaphove motorje že uporabljajo nekateri manjši proizvajalci, kot so Aptera Motors, Lightyear in Lordstown.

Elaphe je sicer leta 2020 ustvaril 5,11 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, čisti dobiček je dosegel nekaj nad 743.000 evrov, je razvidno iz zadnjega razpoložljivega letnega poročila podjetja, objavljenega na Ajpesu. Ob koncu leta 2022 je imela družba 75 zaposlenih. 


  • Tor 8°C

  • Sre 7°C

  • Čet 9°C

  • Pet 8°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×