Ljubljana bo med 25. in 28. avgustom gostila 16. Evropsko energetsko konferenco IAEE
OGLASNO SPOROČILO

Ljubljana bo med 25. in 28. avgustom gostila 16. Evropsko energetsko konferenco IAEE

Datum: 17. julij 2019

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: Članki

Tema: Električna energija , Zemeljski plin , Nafta in naftni derivati , OVE in URE , Energetska politika

Mednarodno združenje za energetsko ekonomiko (IAEE), Slovensko združenje za energetsko ekonomiko (SAEE) in Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani organizirajo 16. Evropsko energetsko konferenco IAEE, ki bo potekala med 25. in 28. avgustom na ljubljanski ekonomski fakulteti. Na konferenci bodo predstavljeni glavni trendi, problemi in rešitve z vseh področij energetske ekonomike.

»Energetski trgi postajajo vse bolj kompleksni. V zadnjih desetletjih smo bili zaradi napredka na področju politik in tehnologije priča ogromnim spremembam v temeljnih usmeritvah energetske industrije, kar je zahtevalo preoblikovanje trgov. Podnebne politike, usmerjene v dekarbonizacijo, so v veliki meri prispevale k spremenjeni mešanici energetskih virov. Nedavni premiki v geopolitičnih odnosih s partnerji EU dodatno povečujejo kompleksnost in negotovost industrije. Energetska politika EU tudi v naslednjem desetletju ostala usmerjena v doseganje konkurenčnega, varnega in trajnostnega energetskega sistema, ki zahteva velike naložbe v infrastrukturo in nizkoogljične tehnologije s povečanim vključevanjem zasebnega kapitala,« pravijo organizatorji konference.

Po besedah organizatorjev bo osrednja tema te konference »oceniti učinke in identificirati glavne izzive zgoraj omenjenega razvoja za vse energetske segmente: trge nafte, zemeljskega plina in električne energije skozi celotno vrednostno verigo, da bi oblikovali politiko trajnostnega razvoja za naslednje desetletje. Glavno vprašanje, ki ga je treba obravnavati, je: ali smo se iz izkušenj naučili, kako oblikovati učinkovite politike za naslednje desetletje skupaj z vsemi zainteresiranimi stranmi - potrošniki, podjetji in vladami?«.

Konferenca se bo začela z uvodnim nagovorom slovenske ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek in predsednika IAEE Christopheja Bonneryja. Več informacij o konferenci lahko najdete TUKAJ.

Informacije o registraciji in podrobnosti o vrstah registracij in pristojbinah so na voljo TUKAJ.Ta prispevek je na voljo tudi v angleškem jeziku.

OGLASNO SPOROČILO
Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×