Nastavitve piškotkov
Ste vedeli, da obstaja orodje za preverjanje reciklabilnosti embalaže?
OGLASNO SPOROČILO

Ste vedeli, da obstaja orodje za preverjanje reciklabilnosti embalaže?

Datum: 15. september 2021

Avtor: Interseroh

Kategorija: Članki

Tema: Ekologija

Po podatkih statističnega urada vsak posameznik v Sloveniji letno ustvari več kot 113 kilogramov odpadne embalaže – gre za pomemben opomin, ki ga kot družba ne smemo preslišati. Odgovoren odnos do našega planeta je namreč ključ, s katerim bomo odprli vrata tudi premišljeni rabi odpadne embalaže v vsakdanjem življenju.

Interseroh slika1Hiter življenjski slog, priročna pakiranja in naraščajoča uporaba spletnega nakupovanja so samo eni izmed dejavnikov, ki povečujejo nastajanje odpadne embalaže. Opazimo lahko, da je že skoraj vsaka embalaža narejena iz različnih vrst materialov ali da je dodatno ovita v plastiko. Ne pomaga niti dejstvo, da pri nakupovanju vse pogosteje uporabljamo plastične vrečke za enkratno uporabo ter da ob dostavi hrane mešano embalažo takoj vržemo v koš.

Odgovornost do okolja se najprej začne pri podjetjih, ki so tista, ki na trg pošiljajo produkte v embalažah, ki se kaj hitro znajdejo v smeteh. Na trgu se je že pojavila inovativna rešitev, ki omogoča možnost preverjanja reciklabilnosti embalaže – tako podjetje Interseroh d.o.o. predstavlja »Check for Recycling«.

Interseroh slika2Gre za poročilo preverjanja reciklabilnosti ter znak, ki ostalim podjetjem in potrošnikom sporoča, da je podjetje trajnostno naravnano. Gre za preprost postopek, ki s pomočjo programskega orodja analizira ne samo sestavo materiala embalaže ampak tudi možnost razvrščanja in nadaljnje predelave. Če embalaža ne doseže standarda reciklabilnosti, mu Interseroh poda nadaljnje smernice za izboljšavo.

C4R znakPrijemi se že poznajo pri enem izmed večjih trgovcev – pri podjetju HOFER, kjer se zavedajo problematike odpadne embalaže v slovenskih gospodinjstvih. V sodelovanju z Interserohom že udejanjajo svoj projekt »Embalaža na HOFER misiji: Zmanjšaj. Ponovno uporabi. Recikliraj.«, med drugim tudi ocenjujejo reciklabilnost embalaže izdelkov lastnih blagovnih znamk s »Check for Recycling«, saj kot podjetje skrb za okolje postavljajo med ključne vrednote.

Standarde v industriji je treba premakniti na višjo lestvico in prav Interseroh je lahko tisti ključni člen, ki podjetjem pomaga pri preobrazbi in spreminjanju miselnosti posameznikov za odgovorno ravnanje z odpadno embalažo.

OGLASNO SPOROČILO

  • Čet 16°C

  • Pet 14°C

  • Sob 11°C

  • Ned 12°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×