Na 50. sejmu MOS tudi o energetski učinkovitosti
OGLASNO SPOROČILO

Na 50. sejmu MOS tudi o energetski učinkovitosti

Datum: 07. september 2017

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: Članki

Tema: OVE in URE , Nove tehnologije , Ekonomija , Ogrevanje

V Celju bo od 12. do 17. septembra potekal že 50. sejem MOS, največji sejem regije, na katerem se bo predstavilo 1478 razstavljavcev iz 30-ih držav. Na sejmu, h kateremu je kot partnerka pristopila tudi Hrvaška, bo med drugim veliko pozornosti posvečene tudi energetski učinkovitosti in uporabi obnovljivih virov energije.

CS  50 MOS  novinarska konferenca pred sejmomJubilejni 50. MOS prinaša segmentacijo na pet ključnih področij: MOS - gradnja in obnova doma, MOS – kamping in karavaning, turizem in prehrana, MOS - oprema in materiali za obrt in industrijo, MOS - poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini, MOS - izdelki široke potrošnje.

Še večjo segmentacijo vsebinskih področij sejma bodo pospremile spremembe ponudbe po sejemskih dvoranah. »S koncentracijo ponudbe na enem mestu bomo še okrepili že doslej najbolj obsežno področje gradnje in obnove doma od izdelkov in storitev, ki jih gospodinjstva in poslovni uporabniki potrebujejo na začetku gradnje ali obnove, do notranje opreme,« je na novinarski konferenci pred sejmom dejal izvršni direktor Celjskega sejma mag. Robert Otorepec.

Jubilejni 50. MOS, ki bo letos v Celju od 12. do 17. septembra, se ponaša s prvo državo partnerico v zgodovini sejma Hrvaško, kar izhaja iz dobrega gospodarskega sodelovanja med državami in odpira nove priložnosti. Celjski sejem d.d., Mestna občina Celje in Skupnost občin Slovenije so zato letos k sodelovanju na tradicionalnem srečanju občin na MOS povabili stanovske kolege iz sosednje Hrvaške, konkretno iz Združenja mest Republike Hrvaške.  Kot partner dogodka vas tako Montel Energetika.NET vabi, da se nam pridružite v sredo, 13. septembra 2017. Naslov letošnjega srečanja in s tem rdeča nit razprave bo: Pametna mesta in skupnosti – resničnost ali fikcija? VEČ

Med drugim lahko obiskovalci izkoristijo različni sejemske popuste in ugodnosti razstavljavcev, pa tudi številne brezplačne nasvete neodvisnih strokovnjakov. Tako v Celjskem sejmu tudi na 50. MOS nadaljujejo s projektom MOS-ovih svetovalnic, ki so bile zelo dobro sprejete. Obiskovalci bodo lahko na sejmu pridobili nasvete o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov energije od neodvisnih svetovalcev ENSVET. Kako se lotiti gradnje, bo obiskovalcem svetoval Martin Pelcl, MojMojster.net. Notranja oblikovalka Andreja Jesenek pa bo obiskovalcem na voljo od petka do nedelje.

Osrednji atrij sejmišča bo letos v znamenju bivalnega okolja tretjega tisočletja. Obiskovalci si bodo lahko v živo ogledali dom prihodnosti – leseni mobilni dom prihodnosti in vse, kar sodi zraven. Ureditev atrija zajema materiale čistih linij, modernizem s kovinsko noto, dodajanjem elementov stekla, hkrati pa sonaravnost, samooskrbnost in končni izgled, ki nas popelje v tretje tisočletje.

Tudi za ljubitelje narave in podjetnike


Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Na južnem delu celjskega sejmišča si bodo lahko ogledali, kaj ponujajo ponudniki kampinga, karavaninga in outdoor opreme. Med drugim pa bodo lahko izvedeli tudi, kako se s to opremo rokuje in kje vse lahko z avtodomi in prikolicami domujejo.

V razstavnem programu bodo avtodomi, prikolice in šotorske prikolice, šotorska in kamping oprema, oprema za outdoor aktivnosti, kamping in karavaning destinacije, mobilne hiške. Z Mrežo postajališč za avtodomove po Sloveniji in Odborom upravljavcev kampov pri Gostinsko-trgovinski zbornici bodo v Celju organizirali strokovni dogodek, na katerem se bo predstavila mreža in slovenski kampi. Oboji se bodo predstavili tudi na skupnem razstavnem prostoru.

Področje MOS - poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini bodo pomembno sooblikovale aktivnosti Obrtne zbornice Sloveniji (OZS) in gospodarskega ministrstva, pa tudi države partnerice Hrvaške. Slednja se bo predstavila v celotni montažni dvorani neposredno ob glavnem vhodu na sejmišče. Med drugim bodo tudi letos postavili tako imenovano Ulico obrti, ki bo organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj bodo lahko obiskovalci videli predstavitev posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Letošnja novost na Ulici obrti bo vajeniška pisarna, kjer bodo lahko zainteresirani obiskovalci prejeli vse informacije o izvajanju vajeništva.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo med drugim predstavilo tudi dve razstavi, in sicer na temo lesa ter na temo izumov, razstavo »Ko ideja postane lastnina« pa je Urad RS za intelektualno lastnino pripravil skupaj s Tehniškim muzejem Slovenije.

MOS z novo partnerico


Hrvaška vlada je organizacijo hrvaškega nastopa na 50. MOS zaupala Hrvaški obrtni zbornici (HOK), ki pri tem sodeluje še s hrvaškim ministrstvom za gospodarstvo, podjetništvo in obrt – ministrstvo je sicer koordinator celotnega nastopa –, ministrstvom za turizem, Hrvaško turistično skupnostjo in Hrvaško gospodarsko zbornico. »Cilj tega pomembnega regionalnega sejma je nadaljnje poglabljanje gospodarskega sodelovanja med obema državama. Pomemben korak proti uspešni realizaciji tega cilja je kakovostna predstavitev možnosti in ponudbe hrvaških malih in srednje velikih podjetij slovenskim državljanom in gospodarstvenikom. Sejem pomeni tudi možnost vpogleda v kreativne in inovativne rešitve in smernice, katerih uvedba lahko prispeva h konkurenčnosti malega gospodarstva obeh držav na rastočem, edinstvenem trgu Evropske unije,« pravijo predstavniki HOK.

V hrvaškem paviljonu neposredno ob glavnem vhodu na sejmišče se bo predstavilo 30 hrvaških proizvajalcev, večinoma malih in srednjih podjetij iz panog, kot so: predelava lesa in izdelava pohištva, kovin in strojne obdelave, merilnih naprav in avtomobilskih delov kot tudi predmetov za široko potrošnjo in poslovnih storitev s področja marketinga, založništva in oblikovanja.

Na 50. MOS bo v petek in soboto, 15. in 16. 9., predstavljen tudi projekt Edison/eCelje, ki ga pripravljata Rotary distrikta Slovenija in Srbija ter Samit 100 v sodelovanju s Celjskim sejmom, Mestno občino Celje in številnimi Edison partnerji. V okviru projekta bo obiskovalcem in drugim uporabnikom za testne vožnje na voljo šest električnih vozil znamk BMW, VW in Renault z inštruktorji, s ciljem pridobitve neposrednih izkušenj z vožnjo električnega avtomobila. Vsak uporabnik bo daroval po tri evre za dobrodelne Rotary namene. V petek (15. 9.) bo s podpredsednikom vlade in zunanjim ministrom Karlom Erjavcem izvedena okrogla miza za okrepitev sodelovanja v regiji, v soboto (16. 9.) pa z evropsko komisarko za mobilnost in promet Violeto Bulc in gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom okrogla miza na temo zelene mobilnosti prihodnosti in vodilne vloge regije v njej. Konec tedna bo na relaciji železniška postaja-sejmišče vozil še električni avtobus.

Na sejmu se obeta še veliko zanimivih in poučnih dogodkov, obiskovalci 50. MOS pa bodo prvi sejemski dan (torek, 12. 9.) za vstopnico znova odšteli le simbolična dva evra. Ostale sejemske dneve pa lahko cenejše vstopnice izkoristijo vsak dan po 16. uri. Vstopnice se pocenijo za vse ciljne skupine, parkirišče pa bo vsak dan po 16. uri brezplačno. Posebno pozornost bodo v Celju znova namenili tudi družinam. Te bodo za vstopnico odštele le 10 evrov (po 16. uri 8 evrov).

V Celjskem sejmu obiskovalce vabijo, da si za lažje načrtovanje sejemskega obiska dnevni program dogajanja ogledajo na www.ce-sejem.si, kjer sproti objavljajo zanimive sejemske vsebine.

OGLASNO SPOROČILO
 • Mediji
 • Dogodki
 • Zakonodaja
 • Na ta datum je na voljo 11 vsebin. Pregled klipinga slovenskih medijev je dostopen le naročnikom portala Energetika.NET.
  • Pravkar ste prebrali le omejen obseg želene vsebine. Popolni dostop do vsebin imajo izključno naročniki na Energetiko.NET. Registrirajte se in prejeli boste dnevni dostop povsem brezplačno in brez obveznosti. Za registracijo kliknite na povezavo spodaj!
 • Čet 29°C

 • Pet 14°C

 • Sob 20°C

 • Ned 19°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na
EN.NOVICE

Prejemajte brezplačne En.novice - strokovne novice, intervjuje in komentarje. V vašem e-predalu bodo vsako torkovo in četrtkovo jutro, vsak ponedeljek pa lahko prejemate novice o trgovanju z energijo – En.trading news.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Več v splošnih pogojih.
×

PRIJAVA NA OBVEŠČANJE O DOGODKIH


Prijavite se lahko na brezplačno obveščanje o posameznem dogodku ali obveščanje na vse dogodke Energetike.NET.E-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
Več v splošnih pogojih.
×