LG predstavil izboljšano toplotno črpalko
OGLASNO SPOROČILO

LG predstavil izboljšano toplotno črpalko

Datum: 25. oktober 2017

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: Članki

Tema: OVE in URE , Nove tehnologije , Ekonomija , Ogrevanje

LG Electronics (LG) je pred kratkim predstavil izboljšano toplotno črpalko therma V, ki med drugim nudi informacije o zgodovini delovanja in tudi informacije o napakah v delovanju iz zadnjega obdobja, so pojasnili v omenjeni družbi. Prepričani so, da je bil tak sistem, ki dopušča uporabnikom, da nadzorujejo podatke o delovanju in zgodovino napak, na trgu že dolgo potreben in da lahko sistem beleženja podatkov olajša pristop k različnim načinom delovanja ter izboljša možnosti za vzdrževanje in servisiranje.

Therma V units  res»Cene energentov neprestano rastejo, zato lahko za ogrevanje na kurilno olje letno porabimo okoli 1200 evrov, če se ogrevamo na plin, pa okoli 930 evrov. Zato strokovnjaki priporočajo sisteme, ki uporabljajo obnovljive vire energije, kot so toplotne črpalke, s katerimi bi zmanjšali stroške za ogrevanje in obenem dobro vplivali na ohranjanje okolja,« pravi Luka Simončič, vodja LG-jeve prodaje klimatizacijskih rešitev za Slovenijo. »Pri ogrevanju s toplotno črpalko na leto porabimo 490 evrov, kar je, če primerjamo z oljnim kotlom, 60-odstotni prihranek, pri tem pa se oddaja 50 % manj CO2,« dodaja.

Omenjena toplotna črpalka therma V v izvedbi zrak/voda ima posodobljen koeficient toplotne učinkovitosti (COP) in je učinkovita tudi pri delni obremenitvi. Cilj novosti je, pravijo v LG, da se zmanjšajo stroški za električno energijo. »Ker se učinkovitost pri delni obremenitvi meri po porabi električne energije, so nižji stroški pri uporabi toplotne črpalke dokaz za večjo energijsko učinkovitost. Izboljšan daljinski upravljalnik olajša zagon načina delovanja Seasonal Auto Mode, ki se lahko uporabi za uravnavanje ogrevanja ali hlajenja, odvisno od dnevnega časa in vremenskih razmer. Ta način delovanja se lahko uporabi tudi za uravnavanje temperature vode, da bi se povečal prihranek energije. Poleg tega lahko uporabniki s funkcijo Night Time Schedule vnaprej določijo ciljno temperaturo za vsako uro, s čimer se dodatno zmanjša poraba energije,« pojasnjujejo.

Kot glavne prednosti toplotne črpalke navajajo njeno visoko energetsko učinkovitost, saj da je pri črpanju energije iz okolja do štirikrat učinkovitejša od sistema s kotlom. Poleg tega za delovanje uporablja 75 % naravne energije iz zunanjega zraka in 25 % električne energije ter porabi 1 kWh električne energije, da ustvari 3 kWh toplotne energije. To pomeni, da na letni ravni ustvari približno trikrat več toplotne energije kot iz enake količine električne energije, pravijo na LG. Dodajajo, da lahko za to toplotno črpalko dobite tudi subvencijo Eko sklada.OGLASNO SPOROČILO
Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na
EN.NOVICE

Prejemajte brezplačne En.novice - strokovne novice, intervjuje in komentarje. V vašem e-predalu bodo vsako torkovo in četrtkovo jutro, vsak ponedeljek pa lahko prejemate novice o trgovanju z energijo – En.trading news.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Več v splošnih pogojih.
×

PRIJAVA NA OBVEŠČANJE O DOGODKIH


Prijavite se lahko na brezplačno obveščanje o posameznem dogodku ali obveščanje na vse dogodke Energetike.NET.E-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
Več v splošnih pogojih.
×