Nastavitve piškotkov
Spar Slovenija želi do konca poletja zagnati novo sončno elektrarno za energetsko samooskrbo

Spar Slovenija želi do konca poletja zagnati novo sončno elektrarno za energetsko samooskrbo

Datum: 04. avgust 2022

Avtor: Peter Palčec

Kategorija: En.vizija

Tema: Električna energija , Obnovljivi viri energije

Družba Spar Slovenija načrtuje še v letošnjem poletju zagnati novo sončno elektrarno na strehi Sparovega distribucijskega centra v Ljubljani. S sončno elektrarno moči do 1 MW, ki bo s svojimi 2073 sončnimi moduli prekrila obstoječe strešne površine skladiščnih prostorov, bodo v Sparu samooskrbno proizvedli 1 GWh električne energije na leto, so danes sporočili iz družbe.

Sončna eletrarna
Z novo sončno elektrarno bodo za potrebe lastnih objektov na Letališki cesti v Ljubljani proizvedli 16 odstotkov zelene električne energije, nižja potreba po dobavi električne energije iz distribucijskega omrežja pa bo posledično pripomogla k zmanjšanju ogljičnega odtisa za 484 ton letno.

Kot še poudarjajo v podjetju Spar Slovenija, je energetsko upravljanje v sklopu njihove skrbi za okolje izjemnega pomena, v času korenitih premikov na svetovnem trgu energentov pa je pridobilo še dodatno težo.


  • Tor 28°C

  • Sre 26°C

  • Čet 26°C

  • Pet 23°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×