Siemens razpisal nov mednarodni novinarski natečaj za digitalno prihodnost

Siemens razpisal nov mednarodni novinarski natečaj za digitalno prihodnost

Datum: 06. februar 2019

Avtor: Tanja Srnovršnik

Kategorija: Start-up

Tema: Nove tehnologije

Siemens je razpisal četrti mednarodni novinarski natečaj, ki je tokrat posvečen digitalni prihodnosti mest, industrije in energije. Na natečaju sodeluje 11 držav regije osrednje in vzhodne Evrope, razpisan pa je za prispevke, ki so bili in bodo objavljeni v medijih od 1. avgusta 2018 do 31. marca 2019. Avtorji se lahko na natečaj prijavijo do vključno 31. marca 2019.

Kot pojasnjujejo v Siemensu, »digitalna prihodnost mest, industrije in energije zajema različne elemente iz širokega spektra industrijskih disciplin, kot so na primer omrežni sistemi javnega prevoza, električni pripomočki za oskrbo s konvencionalnimi in obnovljivimi viri energije ali inteligentne stavbe. Vsem je skupno, da so ‘pametne’ in del ogromne mreže, ki jo omogoča digitalizacijski trend, ki ga doživljamo danes. Metroji brez voznika, ki lahko spremljajo obrabo svojih komponent in naročajo zamenjave preden se zgodijo okvare; stanovanja, ki so popolnoma energetsko učinkovita na podlagi modeliranja vedenja njihovih stanovalcev; pametna omrežja, ki zagotavljajo zeleno električno energijo izključno na podlagi uporabniških podatkov, ki jih zbirajo pametni števci – to vse so primeri, kako bi digitalna prihodnost mest, industrije in energije lahko izgledala«.

En.odmev 019: Energetska prihodnost; Četrtek, 7. marec 2019, Grand hotel Union, Ljubljana; Vrhunska energetska zasedba! Preverite možne popuste (TUKAJ).

»Avtorski novinarski prispevki so pomemben dejavnik pri osveščanju o pomenu digitalnih tehnologij, ki nam omogočajo bolj kakovostno življenje - tako na delovnem mestu kot tudi zasebno,« pristavlja Polona Walas, vodja komuniciranja v Siemens Slovenija.

Prijavni obrazec je na voljo na spletnem mestu www.siemens.si/spa2019.


Ocenjevanje bo sicer potekalo na dveh stopnjah, in sicer na nacionalni ravni bo strokovna komisija izbrala finalista, nato pa sledi mednarodno ocenjevanje, kjer strokovne komisije iz 11 držav ocenjujejo vse finalne prispevke. Trije zmagovalci na mednarodni ravni prejmejo finančno nagrado.

Slovensko strokovno komisijo v letu 2019 sestavljajo direktor in odgovorni urednik časnika Finance Peter Frankl, urednica in direktorica Energetike.NET Alenka Lena Klopčič Klopčič, direktorica družbe Mediade Edita Krajnović in vodja korporativnega komuniciranja v Siemens Slovenija Polona Wallas.


Rubriko En.start-up podpira Zavod Modri svet za mlade
Modri svet

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×