Podim: Raznolikost je ključna in kaj morajo start-upi vedeti pred lovom na investitorje

Podim: Raznolikost je ključna in kaj morajo start-upi vedeti pred lovom na investitorje

Datum: 16. maj 2018

Avtor: Alenka Žumbar

Kategorija: Start-up

Tema: Nove tehnologije , Ekonomija , Start-up

Da je raznolikost v ekipah in podjetjih nasploh zelo pomembna, je bilo sporočilo včerajšnjega sklepnega omizja na prvem dnevu konference Podim v Mariboru, vzporedno omizje pa je podalo namige in trike za start-upe, ki še iščejo investitorje.

omizje1Razpravljavci omizja Sara Usinger in Maris Prii (SwissContact), Carolyn N. Spencer (Amazon) in Žiga Vavpotič (OUTFIT7) so se strinjali, da le z raznolikostjo lahko pridemo do najboljših možnih rešitev in po možnosti tudi v najhitrejšem možnem času, »še sploh, ker raznolikost prinaša tudi različna mnenja, izmenjava teh pa vodi v nepredstavljive rezultate,« je dejala Maris Prii iz estonske podružnice SwissContacta, njena kolegica Sara Usinger iz švicarske izpostave pa je dodala, da »moramo tudi osebno stremeti k raznolikosti, med drugim tudi s spremembo kariernih izzivov«.

Carolyn N. Spencer iz Amazona pa spodbuja »raznolikost okoli sebe« tudi na način, da podpira ljudi, da dejansko izrazijo svoje misli in občutja. »Le to nam daje priložnost, da zares rastemo – osebnostno in poslovno.« Žiga Vavpotič iz Outfita7 pa je menil, da si na ravni posameznika lahko »raznolikost v življenju« zagotovimo že s potovanji, torej s premikom iz lastnega okolja, medtem da ko sam v vlogi prvega moža Outfita7 skuša biti vodja, h kateremu lahko pridejo zaposleni brez kakršnegakoli pomisleka.


ABC pospeševalnik, v sodelovanju z Energetiko.NET, pripravlja državni finale tekmovanja PowerUp!, ki bo 28. maja 2018 ob 16. uri na Ljubljanskem gradu. Na dogodku bodo najboljši slovenski start-upi s področja čistih tehnologij svoje inovativne ideje predstavili pred žirijo. Dogodek je brezplačen in odprte narave, število mest pa je omejeno, zato vabljeni k čimprejšnji PRIJAVI!

Kaj morajo start-upi vedeti pred lovom na investitorje


omizje 2Da je raznolikost dandanes obvezni del posla, je bil tako eden od sklepov omizja, medtem ko so se razpravljavci paralelnega omizja - Carlos Eduardo Espinal iz britanskega Seedcampa, Enis Hulli iz sklada 500 Startups, Aleksander Tõnnisson iz sklada Buildit, Matjaž Slak iz slovenskega Cofound.it-a, serijski podjetnik Cristobal Alonso in Jakob Gajšek iz ABC pospeševalnika - o namigih in trikih za start-upe, ki želijo pridobiti financiranje, strinjali, da bolj ko je neka tehnologija, ki jo posamezni start-up razvija, zanimiva, manj ima ta start-up izzivov pri njenem predstavljanju potencialnim investitorjem oz. večje so njegove možnosti za pridobitev finančne podpore.

Slišati pa je bilo tudi opozorilo (start-upom), da več kot imajo investitorjev, prej se lahko zgodi, da bodo posamezni investitorji manj zainteresirani za uspeh start-upa in obratno – če bo imel start-up denimo le enega investitorja, bolj bo ta zainteresiran in zatorej tudi sam zagnan v lovljenju start-upovega uspeha. Je pa, tako Jakob Gajšek iz ABC pospeševalnika, potrebno s strani start-upa znatno več truda za enega močnega investitorja kot pa za več manjših.


Rubriko En.start-up podpira ABC pospeševalnik
abc pospeševalnik

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na
EN.NOVICE

Prejemajte brezplačne En.novice - strokovne novice, intervjuje in komentarje. V vašem e-predalu bodo vsako torkovo in četrtkovo jutro, vsak ponedeljek pa lahko prejemate novice o trgovanju z energijo – En.trading news.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Več v splošnih pogojih.
×

PRIJAVA NA OBVEŠČANJE O DOGODKIH


Prijavite se lahko na brezplačno obveščanje o posameznem dogodku ali obveščanje na vse dogodke Energetike.NET.E-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
Več v splošnih pogojih.
×