Nastavitve piškotkov
Na tekmovanju PowerUp! zmagali Madžari; Slovencem posebno povabilo

Na tekmovanju PowerUp! zmagali Madžari; Slovencem posebno povabilo

Datum: 01. december 2017

Avtor: Andreja Šalamun

Kategorija: En.vizija

Tema: Električna energija , Nove tehnologije , Ekonomija

Zmagovalec letošnjega mednarodnega tekmovanja PowerUp, ki je namenjeno inovativnim startupom s področja trajnostne energije, je madžarski HeatVentors. Ta je na velikem finalu v Budimpešti skupaj s še 11 startupi pred žirijo, investitorji in mediji predstavil rešitev, ki na inovativen način omogoča shranjevanje energije. Svoje mesto v pospeševalniku InnoEnergy Highway® pa si je s posebnim povabilom partnerja MOL Group prislužila tudi slovenska ekipa Mebius.

Powerup2017 Award Ceremony»Projekt zmagovalne ekipe rešuje enega največjih izzivov energetike: kako učinkovito shranjevati energijo,« je povedal predsednik žirije Łukasz Świercz, vodja ustvarjanja podjetij pri Innoenergy za osrednjo Evropo.

Zmagovalna rešitev deluje na principu faznega prehoda materialov in prihrani 90 % prostora ter od 20 do 40 % energije. Naložba se lahko povrne že v pol leta, najkasneje pa v dveh letih, zagotavljajo avtorji. Dodajajo, da ima nova tehnologija več načinov uporabe: v tehnologiji globokega zamrzovanja, pri klimatizaciji bivalnih prostorov in pri pridobivanju energije iz obnovljivih virov. HeatVentors je osvojila 20.000 evrov ter vabilo v prestižni pospeševalnik InnoEnergy Highway®, kamor bo s posebnim povabilom partnerja MOL Group šla tudi slovenska ekipa Mebius. Preberite tudi: Mebius najbolj inovativni slovenski energetski start-up

Drugo mesto in 10.000 evrov si je prislužila ekipa FLASC z Malte, ki je prav tako predstavila napravo za shranjevanje energije, ki pa se lahko vključi v plavajočo ploščad. Tretje uvrščena VIA ALTA iz Češke je razvila tehnologijo za pridobivanje biogoriva iz biološko razgradljivih odpadkov in prejela 5.000 evrov nagrade.  • Tor 6°C

  • Sre 5°C

  • Čet 4°C

  • Pet 3°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×