Nastavitve piškotkov
Konferenca TBB v središče energetske tranzicije postavlja človeka
OGLASNO SPOROČILO

Konferenca TBB v središče energetske tranzicije postavlja človeka

Datum: 16. julij 2019

Avtor: InnoEnergy

Kategorija: En.vizija

Tema: Obnovljivi viri energije , Nove tehnologije

Konferenca The Business Booster (TBB) se bo v letošnji izdaji posvečala predvsem človeški plati energetske tranzicije, so sporočili iz pospeševalnika EIT InnoEnergy. InnoEnergyjev paradni dogodek, ki je tudi sicer največji dogodek na področju trajnostnih energetskih inovacij na svetu, bo potekal 3. in 4. oktobra v Kongresni palači v Parizu.

TBB 2V času, ko se družba približuje trajnostni energetski paradigmi, je uspeh procesa razogljičenja bolj kot kadarkoli odvisen od tega, ali bomo odjemalce postavili v središče energetske tranzicije.

S tem miselnim preobratom se pozornost preusmerja na opazovanje in spodbujanje človeške plati energetske tranzicije. V navdih udeležencem bo temelje za razpravo v osrednjem nagovoru podala Mary Robinson, prva ženska na čelu Irske in nekdanja posebna odposlanka ZN za podnebne spremembe.

V dveh konferenčnih dneh bodo udeleženci razmišljali o osrednji temi z vidika petih ključnih vprašanj, ki so:
 • potreba po novih znanjih in kompetencah
 • raznolikost in ustvarjalnost kot vira inovacij
 • »stopnja pripravljenosti potrošnikov«
 • nove vloge odjemalcev-proizvajalcev
 • vloga državljanov

Udeleženci bodo lahko prisluhnili navdihujoči in pisani množici govornikov, med katerimi so:
 • Lord Deben, predsednik Odbora za podnebne spremembe (CCC)
 • François de Rugy, francoski minister za ekologijo
 • Eric Stark Maskin, profesor na Univerzi Harvard in Nobelov nagrajenec za ekonomijo
 • Dr. Cyrus Wadia, podpredsednik za trajnostno poslovanje in inovacije v družbi NIKE
 • Ambroise Fayolle, podpredsednik Evropske investicijske banke
 • Christel Heydemann, glavna izvršna direktorica francoske družbe Schneider Electric

TBB Diego PaviaPrvi mož podjetja EIT InnoEnergy Diego Pavia je o dogodku povedal: »The Business Booster je katalizator inovacij v energetiki, vendar se moramo zdaj bolj kot kadarkoli prej posvetiti človeški plati energetske tranzicije. Ljudje z vsega sveta prihajajo k nam, da bi sodelovali pri razreševanju največjega izziva v zgodovini človeštva. Tehnološke inovacije in regulativna ureditev so sicer pri tem ključnega pomena, toda enako velja za ustvarjalnost in raznolikost ter zavedanje, kako pomembno je za uspeh energetske tranzicije prilagajanje potrošnikov. Temu vprašanju letos na našem dogodku namenjamo osrednje mesto.«

Dogodek z več kot 800 udeleženci iz 40 držav, med katerimi so start-upi, predstavniki panoge, finančne skupnosti, oblikovalci politik in regulatorji, predstavlja pravo stičišče novih idej, novih spoznanj in novih poslovnih podvigov. Udeleženci bodo imeli priložnost spoznavati najnaprednejše tehnologije na svetu, prisluhniti predstavitvam novih poslovnih modelov in se povezati z ljudmi, po zaslugi katerih se ideje prevajajo v prakso.

Udeleženci konference TBB bodo poleg tega lahko prisluhnili gostujočim strokovnjakom, se udeležili okroglih miz, sodelovali v interaktivnih diskusijah – in se seznanili z več kot 150 najnaprednejšimi trajnostnimi energetskimi tehnologijami in investicijskimi priložnostmi. Dogodek pa podjetjem ponuja tudi priložnost, da sami stopijo na oder in se predstavijo krogu vlagateljev in panožnih predstavnikov.

3. oktobra zvečer so udeleženci vabljeni na slavnostno večerjo.

TBB Banners TW Post FPrijave na dogodek so odprte. Do 31. julija lahko s kodo EARLY BIRD pri plačilu uveljavljate 30-odstotni popust.

InnoEnergy ima v tudi Sloveniji svoje lokalno predstavništvo (Hub), ki ga zastopa ABC pospeševalnik v Ljubljani. ABC pospeševalnik, večkrat nagrajeno podjetje za pospeševanje zagonskih podjetij iz Srednje in vzhodne Evrope (2017&2018 CESA Award), izvaja različne aktivnosti za pospeševanjem zagonskih podjetjih. Letos je tako InnoEnergy Hub Slovenija že tretjo leto izvedel 4-tedenski program Primer, namenjen mladim podjetnikom s področja energetike. Prav tako so na Ljubljanskem gradu drugo leto zapored organizirali lokalno tekmovanje PowerUp! 2019, na katerem je zmagalo podjetje 2GG, nova generacija sistemov za zbiranje, prenos in obdelavo podatkov porabe energentov in vode. Na finalni prireditvi PowerUp! meseca maja v Krakovu je tako sodelovalo štirinajst lokalnih finalistov, visoko tehnoloških zagonskih podjetij iz štirinajstih držav.

O EIT InnoEnergy


EIT InnoEnergy je vseevropska gonilna sila za inovacije na področju trajnostne energije.

Inovacije podpiramo in vanje vlagamo v vseh korakih njihove poti – od učilnice do končnega uporabnika. Z našo mrežo parterjev tkemo vezi po vsej Evropi: povezujemo inovatorje in stroko, diplomante in zaposlovalce, raziskovalce in podjetnike, podjetja in trge.

Delujemo na treh ključnih področjih razvoja inovacij:
 • na področju izobraževanja, s čimer pomagamo izgrajevati izobražen in ambiciozen kader, ki razume zahteve trajnostnega razvoja in potrebe industrije;
 • na področju inovacijskih projektov, s čimer povezujemo ideje, inovatorje in stroko ter tako pomagamo soustvarjati tržno privlačne tehnologije, ki bodo strankam prinesle konkretne rezultate;
 • na področju storitev ustanavljanja podjetij, s čimer podpiramo podjetnike in start-upe, ki s svojimi inovativnimi ponudbami bogatijo evropsko energetsko krajino.

S povezovanjem teh področij dosežemo kar največji učinek vsakega od njih, pospešimo razvoj rešitev do vstopa na trg ter ustvarjamo primerno okolje za prodajo inovativnih sadov našega dela.

InnoEnergy deluje od leta 2010 ob podpori Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT).

OGLASNO SPOROČILO

 • Pet 21°C

 • Sob 22°C

 • Ned 20°C

 • Pon 24°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×