Nastavitve piškotkov
Regionalno razvojni sklad objavil razpis za dodelitev posojil za projekte energetske učinkovitosti

Regionalno razvojni sklad objavil razpis za dodelitev posojil za projekte energetske učinkovitosti

Datum: 05. avgust 2022

Avtor: Peter Palčec

Kategorija: En.vizija

Tema: Energetska politika , Energetska učinkovitost

Slovenski regionalno razvojni sklad je objavil nov javni razpis v okviru katerega samostojnim podjetnikom, zadrugam in zasebnikom s poklicno dejavnostjo ponuja posojila za naložbe v izboljšanje energetske učinkovitosti. V okviru razpisa je na voljo tri milijone evrov posojil, prijaviti pa se je mogoče od 16. avgusta naprej.

Namen razpisa je spodbujanje projektov energetske učinkovitosti na območju Slovenije, ki zasledujejo cilj spodbujanja razvoja v gospodarstvu. Posojila bodo tako lahko namenjena za projekte učinkovite rabe energije za naložbe na področju naprav za soproizvodnjo električne energije in toplote, izkoriščanja odvečne toplote iz procesov in/ali naprav, vgradnje energijsko učinkovitih elektromotorjev in/ali vgradnje frekvenčnih pretvornikov, uvedbe sistema upravljanja z energijo in energetske učinkovitosti v tehnološkem procesu.
 
Hkrati bodo posojila tudi namenjena projektom varstva okolja in prilagajanja podnebnim spremembam. Več informacij je na voljo tukaj.
 
Hkrati na skladu še opozarjajo, da se vloga vlagatelja na razpisu regionalnega sklada obravnava v celoti ločeno od morebitne vloge vlagatelja na javnem pozivu Eko sklada, zato je tudi odločitev regionalnega sklada o obravnavi vloge vlagatelja na predmetnem razpisu neodvisna in samostojna.


  • Ned 22°C

  • Pon 23°C

  • Tor 26°C

  • Sre 18°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×