Nastavitve piškotkov
Belgijski operater omrežja in Volkswagen v izravnavanje omrežja z uporabo električnih vozil

Belgijski operater omrežja in Volkswagen v izravnavanje omrežja z uporabo električnih vozil

Datum: 26. september 2022

Avtor: Tasmin Chowdhary, Montel

Kategorija: En.vizija

Tema: Električna energija , Obnovljivi viri energije , Promet , Nove tehnologije

Belgijski operater prenosnega omrežja Elia Group je z nemškim proizvajalcem avtomobilov Volkswagen podpisal memorandum o soglasju, na podlagi katerega bodo preučili možnost rabe električnih vozil za izvajanje storitev prožnosti na trgu z električno energijo.

Dogovor so sklenili Elia Group, njeno zagonsko podjetje re.alto ter Elli, podružnica Volkswagna, ki se ukvarja z rešitvami na področju polnjenja, izhaja iz skupne izjave, objavljene v petek.

Kot so zapisala podjetja, želijo preučiti cenovne signale in spodbude, zasnovo trga, zanesljive podatke ter varnost podatkov v povezavi z rabo električnih vozil v lokalnem omrežju. Odjemalci lahko denimo ponujajo prožnost operaterju lokalnega distribucijskega sistema s prilagajanjem časa polnjenja svojega vozila, saj tako uravnavajo nestalno proizvodnjo energije iz obnovljivih virov ter pomagajo blažiti omejitve v omrežju.

Delež nestalne energije iz obnovljivih virov po Evropski uniji se povečuje, saj se regija trudi odmakniti od fosilih goriv.  

  • Pon 10°C

  • Tor 8°C

  • Sre 14°C

  • Čet 14°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×