Nastavitve piškotkov
Zmagovalec TROIA: Z novimi tehnologijami do optimizacije delovnih mest in poslovanja

Zmagovalec TROIA: Z novimi tehnologijami do optimizacije delovnih mest in poslovanja

Datum: 18. maj 2020

Avtor: Valerija Hozjan

Kategorija: En.vizija

Tema: Nove tehnologije

V podjetju TROIA, ki je bilo pred dobrim tednom dni v okviru spletnega nacionalnega finala InnoEnergyjevega tekmovanja PowerUp! razglašeno za slovenski startup leta, izpostavljajo, da so se uspešno prilagodili novi koronasituaciji; od letošnjega leta pa si obetajo rast in širitev svojih IT rešitev na nove trge.

tgm6Podjetje TROIA, katerega začetki segajo v leto 2010 in je specializirano za razvoj in implementacijo naprednih IT rešitev, zaposluje danes več kot 30 strokovnjakov, pri čemer je s ponudbo prisotno na več kot desetih svetovnih trgih, poleg Slovenije še v Latviji, Nemčiji, Albaniji, Hrvaški, je bilo nedavno v okviru InnoEnergyjevega tekmovanja PowerUp! razglašeno za slovenski startup leta. Zmago jim je prinesel lastni produkt - platforma TROIA AR (‘obogatena resničnost’), ki po navedbah podjetja omogoča nove dimenzije razvoja za prihodnost. Platforma TROIA AR, s pomočjo AR očal, tablic ali telefonov, prikaže računalniško generirane ključne podatke v realnem času in s tem omogoči izboljšave v smislu operativne odličnosti in kvalitete pri delu, pojasnjujejo v podjetju in poudarjajo, da velja ‘obogatena resničnost’ za tehnologijo, ki jo bo v prihodnosti uporabljalo vsako podjetje, ki želi ostati konkurenčno.

V podjetju so prepričani, da jim bom zmaga na tekmovanju PowerUp! odprla marsikatera vrata. Predvsem pričakujejo pridobitev novih kontaktov, s katerimi bodo lahko gradili nove poslovne zgodbe in večjo prepoznavnost. »Ker aktivno delujemo tudi na tujih trgih, bo mednarodni finale za nas priložnost, da se na Poljskem (v Krakovu bo namreč jeseni potekal finalni izbor PowerUp!; op. p.) predstavimo tudi drugim inovativnim podjetnikom v Evropi in svojo mrežo dodatno razširimo.«

 

Prihodnost leži v optimizaciji delovnih mest in poslovanja

 

V desetih letih delovanja je podjetje vodilo projekte v različnih industrijah tudi na področju upravljanja zmogljivosti sredstev in storitev v podjetju, interneta stvari, upravljanja velike količine podatkov, analitike in umetne inteligence. Kot poudarjajo, z omenjenimi novimi tehnologijami optimizirajo prihodnost delovnih mest in poslovanja, v organizacijah, ki so podvržene visokim regulativam. Med vodilnimi rešitvami izpostavljajo predvsem storitev za upravljanje sredstev, ki jo implementirajo predvsem v sektorjih, kot so energetika, proizvodnja, bančništvo in javna uprava. 

tgm3V letošnjem poslovnem letu si obetajo rast prejšnjih let in zaključek načrtovanih projektov ob nadaljnjem aktivnem iskanju novih priložnosti tako na domačem kot tujih trgih, povedo o ciljih v letu 2020. »V prihodnosti želimo projekte razširiti še na druge tuje trge in postati konkurenčni tudi večjim organizacijam.«

Tudi epidemija novega koronavirusa in z njo povezani ukrepi na podjetje niso imela tako močnega vpliva kot na številna ostala oziroma so, kot poudarjajo, »nov način dela hitro in uspešno prilagodili situaciji«. Začetni izziv je bil po njihovih navedbah vzpostavitev kakovostne komunikacije, tako medsebojne kot s strankami in partnerji, kar bo v letošnjem letu pustilo največje posledice. »Sodelovanje s tujino in pridobivanje novih strank na tujih trgih nam je bilo začasno onemogočeno in bo še nekaj časa omejeno. Vendar pa smo se v ekipi novemu načinu dela dobro prilagodili in smo pripravljeni se soočiti z izzivi.«

TROIA je zmagovalec slovenskega finala tekmovanja v okviru InnoEnergyjevega izziva PowerUp!. Pobuda (za letošnji PowerUp!; op. p.) je bila zagnana januarja, njen namen pa je bil najti najbolj inovativne startupe, podjetja v fazi širitve in mala ter srednja podjetja iz srednje in vzhodne Evrope. Kandidati so bili iz 24 držav, kar 362 od rekordno 425 prijavljenih startupov pa je izpolnjevalo pogoje za sodelovanje v tekmovanju. V Sloveniji so se za naziv najboljšega potegovali trije izbrani kandidati – poleg podjetja TROIA še SparkLPG in Geteco -, zmagovalca pa je izbrala žirija, ki so jo sestavljali direktorica Next Move Energy in strokovnjakinja za ogljično nevtralnost Nina Bračko Colja, IT strokovnjak in direktor skupine Žejn in direktor družbe PartIT Ernest Žejn, prof. dr. Matej Zajc s Fakultete za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani ter predstavnik EIT InnoEnergy Szymon Kwiatkowski (VEČ).


 • Sre 25°C

 • Čet 24°C

 • Pet 28°C

 • Sob 17°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Nafta in naftni derivati
 • Obnovljivi viri energije
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Energetska učinkovitost
 • Jedrska energija
 • Plini
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×