Nastavitve piškotkov
Vlada za zelena delovna mesta namenja 1,7 milijona evrov

Vlada za zelena delovna mesta namenja 1,7 milijona evrov

Datum: 24. september 2020

Avtor: Tanja Srnovršnik

Kategorija: En.vizija

Tema: Obnovljivi viri energije , Energetska politika , Ekonomija

Vlada je v veljavni načrt razvojnih programov 2020-2023 uvrstila nov projekt zelena delovna mesta, so po včerajšnji seji sporočili z vlade. Kot pravijo, je cilj investicije spodbuditi nastanek novih zelenih delovnih mest oz. povečati delež zelenih delovnih mest v strukturi zaposlenih, s tem pa pospešiti procese prehoda v nizkoogljično družbo.

»Hkrati pa z investicijo želimo spodbuditi nastanek kakovostnih delovnih mest za nedoločen čas in prispevati k nižji brezposelnosti ter obenem pozitivno vplivati na trajnostno gospodarsko rast,« pravijo na vladi.

Projekt bo v skladu z aktivno politiko zaposlovanja izvajal Zavod RS za zaposlovanje, ki bo za ta namen pripravil javno povabilo. Upravičenci do spodbude bodo tako osebe zasebnega kot javnega prava, – razen tistih, ki poslujejo v sektorju države – ki bodo izpolnjevale kriterije, določene v javnem povabilu, navaja vlada.

Višina posamezne finančne spodbude za upravičenega delodajalca bo 8.160 evrov v obdobju dveh let za zaposleno osebo na zelenem delovnem mestu za nedoločen čas.

Objava javnega povabila za delodajalce je predvidena v oktobru 2020.

Vrednost celotne investicije znaša 1,7 milijona evrov, kar pomeni okvirno 210 novih delovnih mest, pravijo na vladi in dodajajo, da bodo sredstva zagotovljena iz proračunske postavke ministrstva za okolje in prostor (MOP), in sicer sklada za podnebne spremembe.

»S spodbujanjem zaposlovanja na zelenih delovnih mestih želimo povečati človeške potenciale v procesih prehoda v nizkoogljično družbo. Gre za horizontalni ukrep, saj hkrati odgovarja na podnebne oz. okoljske izzive in socialno vključevanje brezposelnih oseb,« dodajajo.


  • Pon 3°C

  • Tor 3°C

  • Sre 5°C

  • Čet 6°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×