Nastavitve piškotkov
Vlada sprejela sklep o izvedbi DPN za vetrno polje Dolenja vas

Vlada sprejela sklep o izvedbi DPN za vetrno polje Dolenja vas

Datum: 05. januar 2023

Avtor: Tanja Srnovršnik

Kategorija: En.vizija

Tema: Obnovljivi viri energije , Energetska politika

Vlada je na četrtkovi seji sprejela sklep o izvedbi državnega prostorskega načrtovanja (DPN) za polje vetrnih elektrarn Dolenja vas, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Kot so poleti za Energetiko.NET pojasnili na infrastrukturnem ministrstvu, bo skupna inštalirana moč tega vetrnega polja znašala do 80 MW.

Kot pojasnjujejo na ministrstvu za okolje in prostor (MOP), se bo postopek priprave in sprejetja državnega prostorskega načrta (DPN) za polje vetrnih elektrarn Dolenja vas izvedel na podlagi 84. do 90. člena zakona o urejanju prostora.

»Osnovni cilj načrtovane prostorske ureditve je gradnja polja vetrnih elektrarn in s tem prispevati k povečanju proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov. Območje načrtovane prostorske ureditve je na območju občine Divača,« pravijo na MOP.

V polje vetrnih elektrarn Dolenja vas bo povezanih 11 novih vetrnih elektrarn moči predvidoma do 6 MW, vključena pa bo tudi že delujoča vetrna elektrarna, ki ima moč 2,3 MW.

Po navedbah MOP so načrtovane tudi vse potrebne spremljajoče ureditve: dostopne poti do posameznih vetrnih elektrarn in povezovalni 20 kV elektroenergetski podzemni kabli. »Povezava z razdelilno transformatorsko postajo (RTP) Divača se načrtuje s skupnim kablovodom za polje vetrnih elektrarn (PVE) Dolenja vas, PVE Zajčica, PVE Senožeška brda in PVE Griže-Veliko polje«, dodajajo.

  • Tor 18°C

  • Sre 21°C

  • Čet 18°C

  • Pet 18°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×