Nastavitve piškotkov
V velenjski mestni občini v prihodnje referenčen laboratorij za OVE in proizvodnja toplotnih črpalk

V velenjski mestni občini v prihodnje referenčen laboratorij za OVE in proizvodnja toplotnih črpalk

Datum: 12. maj 2022

Avtor: Valerija Hozjan

Kategorija: En.vizija

Tema: Obnovljivi viri energije , Nove tehnologije

Župan mestne občine Velenje Peter Dermol in direktor družbe Tiki HVAC Branko Apat sta včeraj podpisala pogodbo za prodajo zemljišča v izmeri 4.705 m² za izgradnjo novih proizvodnih prostorov v poslovni coni Stara vas. V novih prostorih, ki bodo začeli obratovati leta 2024, bo referenčen laboratorij s področja obnovljivih virov energije (OVE); načrtujejo tudi proizvodnjo toplotnih črpalk. 

Kot so sporočili iz občine, prodajajo zemljišča v poslovni coni uspešnim podjetjem, ki bodo v dolini ustvarjala višjo dodano vrednost, zagotavljala nova in stabilna delovna mesta ter razvijala nove, okolju prijazne tehnologije.

»Na področju gospodarstva imamo dva ključna cilja – podpiramo obstoječa  podjetja in poskušamo privabiti investitorje, dodatne vsebine, ki bodo omogočile delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, priložnost za naslednje generacije,« je ob podpisu izpostavil Dermol. 

»S tem podpisom o prodaji tudi uradno pričenjamo s privabljanjem investitorjev in s 1. fazo prestrukturiranja, katere cilj je, da bo do leta 2027 v poslovni coni 1000 novih delovnih mest,« je povedal župan.

Družba Tiki HVAC bo v prihodnjih desetletjih s svojo dejavnostjo prispevala k nadaljnjemu gospodarskemu razvoju Šaleške doline, so zapisali v sporočilu za javnost.

V novih prostorih, ki bodo začeli obratovati leta 2024, bo tudi referenčen laboratorij s področja obnovljivih virov energije. Poleg razvojno-raziskovalne ter tržne dejavnosti v družbi Tiki HVAC načrtujejo tudi proizvodnjo toplotnih črpalk. 

V poslovni coni Stara vas bo v sklopu izgradnje tretje razvojne osi, ko bo vkopan daljnovod, na voljo za gradnjo še dodatnih 80.000 m² zemljišč (zahodni del cone), so še sporočili iz velenjske občine.  • Ned 26°C

  • Pon 24°C

  • Tor 27°C

  • Sre 26°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×