Nastavitve piškotkov
Švedski Northvolt bo v Nemčiji zgradil megatovarno baterij

Švedski Northvolt bo v Nemčiji zgradil megatovarno baterij

Datum: 16. marec 2022

Avtor: Anton Tigerstedt, Montel

Kategorija: En.vizija

Tema: Električna energija , Nove tehnologije

Švedska družba Northvolt namerava v mestu Heide na severu Nemčije zgraditi megatovarno baterijskih celic, je podjetje sporočilo v torek.

Tovarna s potencialno letno proizvodno zmogljivostjo 60 GWh naj bi začela obratovati leta 2025, so naznanili.

Družba ni podala nobenih specifičnih informacij glede pripadajočih potreb po električni energiji, a bo glede na njene tovarne baterij v nordijski regiji novi obrat potreboval 300–600 MW električne energije.

Tovarno baterij v Nemčiji potrebujejo za shranjevanje tamkajšnje presežne vetrne energije, ki bi bila sicer v času nizkega povpraševanja izgubljena, je dejal prvi mož Northvolta Peter Carlsson in izpostavil, da bi lahko to obnovljivo energijo po potrebi prek medomrežnih povezav pošiljali tudi v skandinavske države.

Tovarna se bo po njegovih navedbah napajala z zeleno energijo. »Pomembno je, kako proizvajamo baterijske celice. Če pri proizvodnji uporabimo premog, bo baterija povezana s precejšnjimi izpusti CO2, če pa uporabimo zeleno energijo, lahko proizvedemo zelo trajnosten produkt.«

Northvolt upravlja že podoben obrat v mestu Skelleftea na severu Švedske, načrtuje pa še enega (50 GWh) v Gothenburgu.

»Nova megatovarna [Northvolt Drei] bo načrtovane zmogljivosti za proizvodnjo baterij družbe Northvolt povečala na več kot 170 GWh,« je družba sporočila v izjavi za javnost.

  • Ned 30°C

  • Pon 35°C

  • Tor 33°C

  • Sre 32°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×