Nastavitve piškotkov
SunContract in SONCE postavila prvo sončno elektrarno otočnega hibridnega sistema

SunContract in SONCE postavila prvo sončno elektrarno otočnega hibridnega sistema

Datum: 26. avgust 2020

Avtor: Tanja Srnovršnik

Kategorija: En.vizija

Tema: Električna energija , Obnovljivi viri energije , Nove tehnologije

Ekipa slovenske platforme za trgovanje z energijo SunContract je v sodelovanju z ekipo podjetja SONCE energija v Gozdu Martuljek za potrebe Brunarice »pri Ingotu« postavila prvo sončno elektrarno otočnega hibridnega sistema, so v SunContractu zapisali na svoji spletni strani.

koca ingo suncontractV brunarici so električno energijo za svojo dejavnost do zdaj pridobivali s pomočjo dizelskega agregata, po novem pa se bo brunarica napajala z elektriko iz obnovljivega vira, saj jo bo proizvedla manjša sončna elektrarna otočnega hibridnega sistema.

Gre za sončno elektrarno z osmimi solarnimi moduli moči 2 kW. Elektrarna bo na letni ravni proizvedla okoli 2 MWh električne energije.

»Ker koča ni priključena v električno omrežje, se proizvedena električna energija zbira v bateriji kapacitete 5 kWh, ki se nahaja v energetskem delu. Poleg baterije najdemo tam še pametni razsmernik z elektroomarico, ki omogočata preklop med sončno elektrarno in agregatom, ko bo to potrebno,« pravijo v SunContractu.

suncontractSončna elektrarna naj bi pokrivala okoli 90 odstotkov vseh potreb po električni energiji v brunarici.

Napravo je postavil ter v celoti financiral SunContract v sodelovanju z ekipo SONCE energija, ekskluzivnim partnerjem SunContract tržnice v Sloveniji, dodajajo v SunContractu.


  • Pet 0°C

  • Sob 3°C

  • Ned 7°C

  • Pon 9°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×