Nastavitve piškotkov
RWE in Audi testirata rabljene avtomobilske baterije za shranjevanje energije

RWE in Audi testirata rabljene avtomobilske baterije za shranjevanje energije

Datum: 29. december 2021

Avtor: Andreas Lochner, Montel

Kategorija: En.vizija

Tema: Električna energija , Nove tehnologije

Nemška energetska družba RWE v sodelovanju z avtomobilskim proizvajalcem Audijem preizkuša rabljene baterije električnih avtomobilov za shranjevanje energije, kot pomoč pri stabilizaciji elektroenergetskega omrežja, so v torek sporočili iz družbe RWE.

Pilotni projekt se bo začel s 4,5 MWh baterijo v RWE-jevi črpalni elektrarni v Herdeckeju, so sporočili iz podjetij.

»Dajanje takšnih baterij z 'drugo življenjsko dobo' v nadaljnjo uporabo je trajnostna alternativa tovarniškim novim baterijam,« je dejal Roger Miesen, izvršni direktor hčerinske družbe RWE Generation. Dodal je, da jim bodo izkušnje iz tega projekta »pomagale identificirati aplikacije, za katere lahko najbolj stroškovno učinkovito uporabimo tovrstne baterijske sisteme«.

Izrabljene baterije iz Audijevih električnih vozil Audi bi lahko imele življenjsko dobo do deset let in so bistveno cenejše od novih celic, so sporočili iz podjetij.

RWE namerava »verjetno od začetka leta 2022« tržiti skladiščne zmogljivosti za vzdrževanje frekvence v elektroenergetskem omrežju, so sporočili. »Po tem je načrt fleksibilno testiranje nadaljnjih trženjskih metod,« so dodali.

Projekt Herdecke je eden od desetih, ki jih podjetje s sedežem v Essnu izvaja v ZDA, na Irskem in v Nemčiji. Do leta 2030 namerava RWE svoje zmogljivosti za baterijsko shranjevanje energije s trenutnih 600 MW povečati na 3 GW.


Ta prispevek je na voljo tudi v angleškem jeziku.


  • Tor 17°C

  • Sre 19°C

  • Čet 19°C

  • Pet 16°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×