Nastavitve piškotkov
Letošnji natečaj podjetja BASF usmerjen na obnovljive vire

Letošnji natečaj podjetja BASF usmerjen na obnovljive vire

Datum: 26. maj 2022

Avtor: Peter Palčec

Kategorija: En.vizija

Tema: Obnovljivi viri energije , Nove tehnologije

Kemijsko podjetje BASF bo v sklopu serije dogodkov pod naslovom »BASF Innovation Hub 2022«, na katerih se bodo predstavila zagonska podjetja in inovatorji iz 11 držav srednje in jugovzhodne Evrope, med katerimi je tudi Slovenija, ponovno zbral zagonska podjetja in inovatorje, da bi jim omogočil pridobitev finančne podpore. Letošnja glavna tema bodo obnovljivi viri energije, evropski zeleni dogovor in rešitve za okoljske izzive, so včeraj sporočili iz podjetja.

Natečaj BASF Innovation Hub 2022 je namenjen zagonskim podjetjem in inovatorjem, ki se ukvarjajo s čisto energijo, pametnim prevozom in strategijami od kmetije do vilic. Prijave za natečaj so odprte do 16. septembra 2022.
 
»Vsi cilji evropskih držav, ki si prizadevajo za zmanjšanje škodljivih vplivov na okolje, so zelo hvalevredni. Obnovljivi viri energije imajo ključno vlogo pri tem pomembnem prehodu, saj so to viri, ki jih narava lahko nadomesti - veter, voda in sonce. Z zavidljivo zavestjo lahko v bližnji prihodnosti postanemo prvi podnebno nevtralni blok držav v zgodovini. Evropska komisija je med drugim uzakonila zeleni dogovor kot zbirko ukrepov za doseganje trajnostnega gospodarstva, naša dolžnost pa je, da podpremo rešitve, ki bodo to omogočile. Innovation Hub je neposreden primer dobre prakse podpore zelenemu dogovoru,« je ob objavi natečaja povedal Simon Franko, generalni direktor podjetja BASF v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji.

V prvi fazi natečaja – na lokalnem nivoju, bo žirija izbrala najboljšo idejo v skupini držav, med katerimi so Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina ter Srbija. Izbrana zmagovalna ideja bo nato novembra predstavljena na velikem finalu natečaja, skupaj z najuspešnejšimi rešitvami iz drugih držav.

Več informacij je na voljo tukaj.


  • Pon 35°C

  • Tor 32°C

  • Sre 32°C

  • Čet 33°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×