Nastavitve piškotkov
InnoEnergyjevi start-upi pomagali zmanjšati izpuste CO2 za 5,5 milijona ton

InnoEnergyjevi start-upi pomagali zmanjšati izpuste CO2 za 5,5 milijona ton

Datum: 19. september 2018

Avtor: Peter Palčec

Kategorija: En.vizija

Tema: Obnovljivi viri energije , Nove tehnologije , Ekonomija

Rešitve start-upov, ki delujejo pod okriljem InnoEnergyja, največje evropske gonilne sile za trajnostno energijo, so pomagale zmanjšati izpuste CO2 emisij v ozračje za 5,5 milijona ton, kar je enako odstranitvi 47.000 avtomobilov s cest. Poleg tega so s svojimi rešitvami pomagali prihraniti za 809,5 milijona evrov stroškov energije in ustvarili 1741 neposrednih delovnih mest v Evropi. To so le nekatere ključne ugotovitve iz poročila 'InnoEnergy Impact Report', ki bo predstavljeno 17. oktobra na vodilni svetovni prireditvi za trajnostne energetske inovacije Business Booster, je sporočil InnoEnergy, sicer največji energetski pospeševalnik v Evropi.

Med 200 start-upi je tudi švedski start-up CorPower, ki je razvil in preizkusil tehnologijo, s katero so spremenili valove v elektrikčno energijo. V omenjeni start-up je švedska agencija za energijo vložila 8,2 milijona evrov, da bo podjetje lahko svoj produkt tudi začelo tržiti. Vodilni razvijalec avtomatskih dronov za vetrne elektrarne, Pro-Drone s Portugalske, pa za 1000 evrov zmanjšuje stroške pregleda vetrnih elektrarn na morju in na kopnem in bo na oktobrski konferenci Business Booster TBB predstavil novo orodje za avtomatsko zaznavanje škode na vetrnih eletrarnah, navaja InnoEnergyjevo sporočilo za javnost.

Na tiskovni konferenci, na kateri bodo predstavili rezultate poročila 'InnoEnergy Impact Report', bosta InnoEnergyjev direktor Diego Pavia in direktorica inovacij pri InnoEnergyju Elena Bou razložila, kako je InnoEnergy pomagal start-upom, da so lahko njihove rešitve ustvarile takšen učinek v zgolj sedmih letih. Podjetji CorPower in Pro-Drone bosta tudi predstavili svoje nove tehnološke rešitve in zagotovili vpogled v njune nadaljnje načrte in tržne strategije. Poleg tega bo Lars Aagard, direktor danskega združenja za energijo, predstavil danski pogled na vpliv novih start-upov v regiji. Po predstavitvi rezultatov bo potekal ogled rešitev izbranih start-upov, so še sporočili iz InnoEnergyja.

Več informacij o konferenci Business Booster, ki jo bo oktobra v Kopenhagnu spremljala tudi Energetika.NET, je na voljo tukajTa prispevek je na voljo tudi v angleškem jeziku.


  • Čet 16°C

  • Pet 22°C

  • Sob 23°C

  • Ned 22°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×