Nastavitve piškotkov
HESS bi lahko z gradnjo 4 MW sončne elektrarne pri HE Brežice začel v 2024

HESS bi lahko z gradnjo 4 MW sončne elektrarne pri HE Brežice začel v 2024

Datum: 29. november 2023

Avtor: Peter Palčec, Valerija Hozjan

Kategorija: En.vizija

Tema: Električna energija , Obnovljivi viri energije

Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS) načrtujejo začetek gradnje 4 MW fotonapetostne elektrarne na lokaciji deponije sedimentov D2 ob visokovodnem nasipu pretočne akumulacije hidroelektrarne (HE) Brežice v naslednjem letu, so za Energetiko.NET sporočili iz HESS. Dodajajo, da so letos že izpolnili svoje cilje na področju obnovljivih virov.

»Trenutno smo v fazi sprejemanja občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za navedeno elektrarno. Hkrati je izdelana dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja (DGD), pri čemer pridobivamo končna mnenja k tej dokumentaciji. Zaključiti pa je potrebno še postopke pridobivanja stavbnih pravic in služnosti za priključno infrastrukturo,« so pojasnili v HESS.

Obenem ocenjujejo, da trajajo postopki umeščanja v prostor in pridobivanje vseh potrebnih mnenj in dovoljenj razmeroma dolgo (okoli 2 leti). »Po naših izračunih trenutno od same pobude do uporabnega dovoljenja za tovrstno investicijo traja skupaj okoli 40 mesecev.«

HESS je sicer letos z izgradnjo fotonapetostnih elektrarn skupne moči 6,7 MW (velika 6 MW sončna elektrarna ob pretočni akumulaciji HE Brežice in male sončne elektrarne na strehah objektov družbe HESS) tudi že izpolnil plan za leto 2023, so nam še povedali.

  • Ned 28°C

  • Pon 27°C

  • Tor 28°C

  • Sre 25°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×