Nastavitve piškotkov
Energetski start-upi s pomočjo predpospeševalnega programa Primer hitreje do zmag!

Energetski start-upi s pomočjo predpospeševalnega programa Primer hitreje do zmag!

Datum: 05. marec 2019

Avtor: Alenka Lena Klopčič

Kategorija: En.vizija

Tema: Obnovljivi viri energije

»Ustanovitelji zagonskih (start-up) podjetij navadno na začetku zelo 'dihajo skupaj', v nadaljnjih fazah razvoja in rasti se medsebojno zaupanje spremeni; včasih celo izgine in to je lahko za podjetje tudi pogubno,« je v uvodu v predpospeševalni PRIMER program, ki se je v ponedeljek, 4. marca, pričel v ABC pospeševalniku, povedal direktor ABC pospeševalnika Bernard Grum, Maja Jerala, ki je v ABC pospeševalniku zadolžena za InnoEnergyjeve aktivnosti, pa je devetim start-up ekipam podrobno predstavila vse priložnosti, ki jih InnoEnergy omogoča obetavnim energetskim start-upom, vključno s tekmovanjem PowerUp!, za katerega se sicer ravnokar izteka rok prijav. - PRIMER je predpospeševalni program največjega evropskega energetskega pospeševalnika InnoEnergy, katerega lokalni hub je v Sloveniji ABC pospeševalnik.

 DXL2320Glavni cilj programa Primer je spodbuditi inovatorje iz Srednje in Vzhodne Evrope, da nadgradijo svoje podjetniške veščine in pripravijo svoja podjetja na sodelovanje v pospeševalnih in investicijskih programih. Ta 2- do 4-tedenski program obsega 40 ur teorije in praktičnih delavnic pod vodstvom profesionalnih mentorjev, strokovnjakov iz industrije in izkušenih podjetnikov. Teme vključujejo vse od pravnih zadev in IP zaščite do oblikovanja predstavitev, agilne metodologije in še več. Podjetniki se naučijo, kako izbrati in prilagoditi ustrezne poslovne modele, zbrati sredstva ter oblikovati marketinško in prodajno strategijo. Program obsega tudi izpopolnjevanje mehkih veščin, ki vključujejo vodstvene veščine in vodenje ekipe. Program se prilagodi potrebam start-up podjetij, ki se programa udeležijo.

Energetski start-upi se lahko še do ponedeljka, 11. marca, prijavite na tekmovanje PowerUp!, ki vam omogoča vključitev v InnoEnergyjev pospeševalnik in konkretne finančne nagrade: https://powerup.innoenergy.com/. Pohitite s prijavo!
Zaključni dogodek PoWerUp! z razglasitvijo letošnjih zmagovalcev v Sloveniji bo v četrtek, 4. aprila, ob 16. Uri na Ljubljanskem gradu. Registracija je brezplačna, nujna pa je prijava tukaj: https://powerup.innoenergy.com/en/page/slovenia-en.


 DXL2452V vsaki državi se program Primer konča z lokalnim dogodkom, imenovanim Demo Day, na katerem vsaka ekipa pripravi štiriminutno predstavitev, ki ji sledi tri minute vprašanj s strani žirije in občinstva. Do konca programa start-upi razvijejo to, kar od njih pričakujejo potencialni investitorji, vključno s pismom o nameri, »go-to-market« strategijo, načrtom in analizo konkurence.

 DXL2345V ABC pospeševalniku bodo Demo Day pripravili v petek, 29. marca, med 12. in 14. uro. Na njem se bodo s 4-minutnimi pitchi predstavile start-up ekipe Package sender, Sileo, Sleepy Bottle, GTECH Trade, KayInnovations, Nordril, Zelene družine in Skupnostne elektrarne. Več o njih v nadaljevanju …


 DXL2335Package sender (Fuad Šabotič)
Ukvarjajo se z zmanjševanjem stroškov pri logistiki, najemajo pa jih podjetja, ki si želijo zmanjšati stroške pošiljanja različnih pošiljk, pred kratkim so razvili tudi spletno platformo, ki še dodatno olajša uporabo njihovih storitev. Njihove stranke lahko prihranijo tudi do 70 odstotkov stroškov pošiljanja paketov, preko njih pa je že poslanih nekje sto paketov dnevno.
V PRIMER program pospeševalnika InnoEnergy so se vključili, ker stremijo k večji sistematizaciji logističnih storitev in se nadejajo, da jim bo program pomagal pri tem.

 DXL2355
Sileo (Mateja Miško in Stefano Destefano)
Italijansko-slovenska ekipa se ukvarja s proizvodnjo solarnih fotovoltaičnih strešnikov. Patentirana inovacija je strešnik stila 'marsigliese' s štirimi črnimi sončnimi celicami, ki hkrati zagotavlja tako strešno kritino kot fotovoltaični sistem za proizvodnjo obnovljive energije. Njihov produkt je izdelan praktično kot gradbeni material in hitrejša je tudi njegova montaža, saj z eno all-in-one operacijo realiziramo dve potrebi. Prilagodljivi so vsakemu tipu strehe z naklonom vsaj 5 stopinj, uporabni pa tudi neposredno na pročelju objekta. Okvir strešnikov je narejen iz visoko kakovostnega tehnopolimera, kot ga uporablja vrhunska avtomobilska industrija. Trenutno se aktivno ukvarjajo z izdelavo strešnika z rdečimi celicami, da bi se s svojo ponudbo lahko približali tudi tistim hišam v mestnih središčih in zaščitenih območjih, kjer je zaradi zakonodaje postavitev solarnih sistemov prepovedana ali omejena.
V PRIMER program pospeševalnika InnoEnergy so se vključili, ker želijo okrepiti pozicioniranje danega produkta na slovenskem trgu ter pripraviti ustrezen poslovni model, ki bi ga lahko aplicirali tudi na druge trge.

 DXL2372Sleepy Bottle (Rok Colarič)
Sleepy Bottle je zgodba, ki jo zadnja tri leta s 14-člansko ekipo pišeta Rok Colarič in Lenart Grkman z mislijo na mlade starše, ki jim noči krati priprava adaptiranega mleka za njihove dojenčke in malčke. Potencial produkta je prepoznal tudi nekdanji vodilni pri podjetjih Apple, Nest in Google, investitor v inovacije in start-upe ter eden od mentorjev ABC pospeševalnika Andy Baynes in v podjetje tudi investiral. Sleepy Bottle je danes že mogoče kupiti v prestižnih veleblagovnicah po evropi kot so Selfridges, Seen & Strom, Magasin du Nord, ipd.
V PRIMER program pospeševalnika InnoEnergy so se vključili, ker si želijo boljši dostop do novih investitorjev.

 DXL2380GTECH Trade (Gregor Tehovnik)
Da je na slovenskem fotovoltaičnem trgu večje povpraševanje od ponudbe, zaznava tudi start-up GTECH TRADE, katerega direktor in ustanovitelj se tako trenutno preusmerja predvsem v veleprodajo na trgu solarnih celic.
V PRIMER program pospeševalnika InnoEnergy so se vključili, ker si želijo boljši dostop do novih partnerjev in kupcev.

 DXL2387KayInnovations (Luka Smajila)
Razvijajo modularne baterije na osnovi ionov elementa floura, ki se doslej niso uporabljale, ker se jih je lahko uporabljalo le pri zelo visokih temperaturah, zdaj pa se je tehnologija že spremenila in omenjeni start-up zaznava priložnosti za razvoj in prodajo omenjenih baterij v industrijskem sektorju in logistiki. »Najboljši način za napovedovanje prihodnosti je, da jo sami iznajdemo.«
V PRIMER program pospeševalnika InnoEnergy so se vključili, ker si želijo sploh razviti podjetje in mu tlakovati uspešno poslovno pot.

 DXL2398Nordril (Jan Švab)
Nordril že sodeluje z najvidnejšimi slovenskimi energetskimi podjetji, predvsem na področju trgovanja z električno energijo, na nemškem trgu pa nudijo specializirane rešitve, kot je denimo, optimalno trgovanje z zemeljskim plinom družbi Bayern Gas, njihov paradni konj med produkti pa je Hedging Studio, s katerim zagotavljajo najbolj optimiziran nakup in prodajo energije malim in srednjem podjetjem.
V PRIMER program pospeševalnika InnoEnergy so se vključili, ker želijo priti do novih razvojnih partnerjev.

 DXL2412Zelene družine (Mathias Prouvost)
Ekipa si želi preveriti, ali bi bila podjetniška ideja o konceptu zelenih družin zares plodna. Ideja temelji na sinergiji učinkovite rabe hrane, kakovostnega prostega časa in alternativne mobilnosti.
V PRIMER program pospeševalnika InnoEnergy so se vključili, ker želijo konkretno preveriti in razviti svojo podjetniško idejo.

 DXL2419Skupnostne elektrarne (Aleš Pirnovar)
Kako izpeljati projekt, če se skupnost odloči za gradnjo skupnostne elektrarne? Bi k temu pripomogla namenska tehnološka platforma? S tem se bo v programu PRIMER ukvarjala ekipa 'Skupnostne elektrarne'.
V PRIMER program pospeševalnika InnoEnergy so se vključili, ker želijo sploh razviti koncept takšnega projekta in preveriti, kako poslovno zanimiv je.
 • Čet 16°C

 • Pet 22°C

 • Sob 23°C

 • Ned 22°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Nafta in naftni derivati
 • Obnovljivi viri energije
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • En.vizija
 • Energetska učinkovitost
 • Jedrska energija
 • Plini
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×