Nastavitve piškotkov
Energetski start-up, ki mu zaupajo tako energetiki kot cestarji

Energetski start-up, ki mu zaupajo tako energetiki kot cestarji

Datum: 08. november 2018

Avtor: Alenka Lena Klopčič

Kategorija: En.vizija

Začeli so s ponudbo krmilnika za optimizacijo porabe električne energije, nadaljujejo z razvojem aplikacije s pametnimi algoritmi, je na letošnjem Okoljskem srečanju časnika Finance triletno pot podjetja Amibit jedrnato orisal dr. Mitja Ruzzier, profesor za področje podjetništva na Fakulteti za management in partner podjetja, ki je lansko leto sklenilo s skoraj dvesto tisočaki prihodkov, letos pa bodo te skorajda podvojili.

IMG 4200Temelj Amibitove rešitve predstavlja Amihub krmilnik in aplikacija s pametnimi algoritmi, ki omogočajo ustvarjanje energetskih prihrankov na račun povezovanja in optimizacije energetskih naprav. Vse rešitve (hardverske in softwarske) so plod slovenskega znanja in razvoja, pove Ruzzier in doda, da podjetje trenutno zaposluje osem ljudi, število zaposlenih pa bodo še povečevali.

»Največja prednost našega krmilnika je, da lahko serviserji preko mobilne aplikacije nastavijo ustrezne parametre posameznih naprav oz. sistemov,« je na Okoljskem srečanju povedal Aleš Nastran iz podjetja, ki je bilo tudi med letošnjimi finalisti izbora za Nagrado nemškega gospodarstva, lani pa so za krmilnik Amihub prejeli tudi regijsko zlato priznanje GZS za inovacije.

Amibit slika FinanceŠe več kot nagrade – čeravno je s temi laže prepričati energetske naročnike, je priznal Aleš Nastran - pa šteje prepoznavnost na trgu, pri čemer je Mitja Ruzzier med naročniki naštel Dars, Mahle Letrika, Elektro Ljubljana, Gorenjske elektrarne, Mestno občino Velenje, Rudar Senovo pa tudi številne šole in vrtce, kjer po Ruzzierjevih besedah tudi ozaveščajo otroke o učinkoviti rabi energije.

Kot je še dodal Aleš Nastran, Amibit krmilnike izdeluje v Sloveniji, sam krmilnik pa je mogoče dobiti že za 150 evrov, »kar je zopet naša konkurenčna prednost« (VEČ).


  • Ned 14°C

  • Pon 15°C

  • Tor 16°C

  • Sre 13°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×