Nastavitve piškotkov
Elektro Ljubljana pripravlja nove razpise za storitve prožnosti

Elektro Ljubljana pripravlja nove razpise za storitve prožnosti

Datum: 11. junij 2024

Avtor: Valerija Hozjan

Kategorija: En.vizija

Tema: Električna energija , Nove tehnologije

V Elektru Ljubljana so maja zaključili prvo leto uporabe prožnosti uporabnikov za razbremenjevanje omrežja. Pripravljajo pa tudi nove razpise, pri katerih bodo lahko uporabniki sodelovali s prilagajanjem porabe.

V prvem letu je bilo skupaj merilnih mest z registrirano prožnostjo 96, njihova skupna registrirana moč prožnosti je znašala 732 kW, skupna količina aktivirane energije pa 43 kWh. Povprečna dosežena cena za prilagojeno energijo je bila 0,60 EUR/kWh. 

Zaradi milejše zime je bilo sicer manj preobremenitev, s tem pa tudi manj omejevanj od pričakovanih, poudarjajo v ljubljanski elektrodistribuciji in pojasnjujejo, da je bilo na eni transformatorski postaji v štirih zimskih mesecih potrebnih 34 prilagajanj. Kot pravijo, so bila vsa uspešno izpeljana. 

Pripravljajo pa tudi nove razpise, pri katerih bodo lahko uporabniki sodelovali s prilagajanjem porabe in s tem prišli do zaslužka.

Za sodelovanje je potrebna registracija v aplikacijo Moj elektro, sodelujejo pa lahko tisti uporabniki, ki svoje domove ogrevajo z električno energijo, toplotnimi črpalkami ali električnimi pečmi in jih lahko kratkotrajno izklopijo; uporabniki, ki imajo pozimi znesek na položnici več kot 100 EUR in uporabniki z baterijskim hranilnikom električne energije.

Ob tem pojasnjujejo, da je prožnost storitev prilagajanja, ki jo uporabnik ponudi elektrodistributerju. Uporabnik za ceno, ki jo določi sam, zmanjša porabo v času večje obremenitve omrežja. Ko pride do preobremenitev, elektrodistributer uporabnika o tem obvesti, ta pa v roku 15 minut zniža porabo. Če mu to uspe, je nagrajen z izplačilom po dogovorjeni ceni za vsako kWh.

Več informacij najdete na tej povezavi.  • Sre 31°C

  • Čet 31°C

  • Pet 32°C

  • Sob 26°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×