Nastavitve piškotkov
EK predlaga sončne elektrarne za vse nove stavbe v EU

EK predlaga sončne elektrarne za vse nove stavbe v EU

Datum: 17. maj 2022

Avtor: Robin Newbold, Montel

Kategorija: En.vizija

Tema: Obnovljivi viri energije , Energetska politika , Energetska učinkovitost

Del načrtov Evropske komisije za pospešitev zelenega energetskega prehoda EU in zmanjšanje odvisnosti od ruskih energentov je tudi predlog, da bi vse nove stavbe v EU opremili s sončnimi paneli, je v torek poročal Financial Times.

Predlog je del načrta RepowerEU za energetsko neodvisnost v luči vojne v Ukrajini, ki naj bi bil objavljen v sredo in v katerega je vpogled pred objavo dobil britanski poslovni dnevnik.

»Države članice bi morale vzpostaviti nacionalne programe podpore, da bi zagotovile hitro množično izgradnjo sončnih elektrarn na strehah stavb, začenši s stavbami z visoko porabo energije,« je zapisano v dokumentu. »Kjer je to primerno, je treba ta prizadevanja združiti s prenovo streh in dodajanjem sistemov za skladiščenje energije in toplotnih črpalk.«

»Države članice bi se morale tudi mobilizirati za namestitev sončnih elektrarn na vse javne zgradbe, ki so primerne za to, od upravnih pisarn do šol,« še piše v dokumentu.

Komisija želi tudi pospešiti gradnjo vetrnih in sončnih elektrarn z določitvijo določenih con z nižjimi okoljskimi standardi za hitre odobritve.

Popolno izvajanje predlogov – del načrta EU za zmanjšanje emisij za vsaj 55 odstotkov do leta 2030 glede ravni iz leta 1990 – bi zmanjšalo porabo plina za 30 odstotkov.


Ta prispevek je na voljo tudi v angleškem jeziku.


  • Sob 21°C

  • Ned 20°C

  • Pon 22°C

  • Tor 21°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×