Nastavitve piškotkov
EIT InnoEnergy naznanil rok za prijavo na razpis Investment Round 2018
OGLASNO SPOROČILO

EIT InnoEnergy naznanil rok za prijavo na razpis Investment Round 2018

Datum: 11. september 2018

Avtor: InnoEnergy

Kategorija: En.vizija

Inovatorji s področja čistih tehnologij lahko prijave za financiranje v letu 2018 oddajo le še do 4. oktobra!

EIT InnoEnergy, vseevropska gonilna sila za inovacije na področju trajnostne energije, ki deluje ob podpori Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), je naznanila rok za prijavo na razpis Investment Round 2018, namenjen podpori revolucionarnih inovacij s področja trajnostne energije in čistih tehnologij. Inovatorji, ki si želijo investicije zagotoviti do konca leta, naj prijave oddajo do 4. oktobra in si tako priskrbijo pravočasno podporo. 

EIT InnoEnergyRazpis Investment Round – komu oz. čemu je namenjen?


Razpis je namenjen malim in srednje velikim podjetjem s preizkušenimi tehnološkimi koncepti, ki bodo transformirali prihodnost evropske energetike. Od prvega tovrstnega razpisa v letu 2011 je EIT InnoEnergy v projekte, ki pokrivajo osem različnih tehnoloških področij s celotne Evrope, investiral že 190 milijonov evrov – kar je vodilo v 3 milijarde evrov predvidene prodaje. 

EIT InnoEnergy podjetjem poleg financiranja ponuja tudi zanesljivo in preizkušeno sodelovalno inovacijsko platformo ter dostop do celotnega ekosistema energetskih inovacij, ki vključuje več kot 385 industrijskih partnerjev z vrsto različnih trajnostnih energetskih rešitev.

Kakšne so trenutne potrebe po podpori malih in srednje velikih podjetij v sektorju energetskih inovacij?


»InnoEnergy vidi komercializacijo kot prioritetno poslovno potrebo malih in srednje velikih podjetij pri izvajanju inovacijskih projektov. Obenem je izjemno pomembno tudi skrajšati čas, potreben za trženje produktov, njihovo internacionalizacijo, povečati obseg poslovnih dejavnosti in omogočiti dostop do predvidljivega financiranja z zmanjšanim tveganjem. Takšne so trenutne potrebe malih in srednje velikih podjetij pri izvajanju inovacijskih projektov,« pojasnjuje Marcin Lewenstein, vodja inovacij pri InnoEnergy za srednjo Evropo. 

 • Komercializacija produktov 
Naloga EIT InnoEnergy je prepoznati in omogočiti dostop do partnerjev, ki nudijo pomoč pri opredeljevanju in dostopanju do ciljnih skupin pri lansiranju novih rešitev. S tovrstno podporo lahko pospešimo trenutek lansiranja produkta. 

 • Povečanje obsega in industrializacija
Zagon masovne proizvodnje je ena izmed faz, ki zahteva dodatne investicije. EIT InnoEnergy zagotovi podjetjem potrebno znanje ter jim pomaga, da se izognejo najpogostejšim napakam, ki bi lahko ovirale proces industrializacije. 

 • Predvidljivo financiranje z zmanjšanim tveganjem
Projekti, ki jih financira EIT InnoEnergy, praviloma zahtevajo razvoj tehnologij ali prototipov, kar pomeni precejšnje gospodarske naložbe. Sodelovanje z EIT InnoEnergy omogoča hitro aktivacijo sredstev in učinkovit proces implementacije inovativnih produktov.

Koristi slovenskih projektov – primer


EIT InnoEnergy je med drugim podprl tudi slovensko podjetje Mebius, inovatorja na področju  gorivnih celic: v sodelovanju s Kemijskim inštitutom je razvilo katalizator, za katerega so stroški izdelave precej nižji na račun manjše vsebnosti platine, hkrati pa produkt poveča moč vodikove gorivne celice za 2,2-krat več, kot so to zmožni ostali produkti na trgu. Njihovi potencialni kupci lahko tako obdržijo moč svojih vodikovih gorivnih celic, pri čemer pa za izdelavo porabijo manj komponent in s tem zmanjšajo stroške izdelave ali pa se odločijo, da bodo povečali moč vodikove gorivne celice. InnoEnergy je navdušenje nad inovacijo podjetja izkazal s podporo najprej lani na slovenskem delu tekmovanja PowerUp, kjer je Mebius napredoval na regionalni nivo, tam pa je dobil še posebno nagrado madžarske MOL Group in posledično investicijo InnoEnergyja v vrednosti 150.000 evrov.

Jakub Miler, regijski direktor EIT InnoEnergy za srednjo Evropo, pojasnjuje: »Naše poslanstvo je pospešiti evropski prehod na čisto energijo. Zato torej odkrivamo najboljše in najbolj obetavne inovatorje v sektorju, vanje vlagamo in z njimi vzpostavljamo partnerstva ter jim tako pomagamo rasti, skrajšati čas trženja in njihove tehnologije tudi komercializirati.« 

»S tem mislim resnično partnerstvo. Naša pomoč pri rasti namreč močno presega zgolj denarni prispevek. Ne le, da jim zagotovimo dostop do vodilne evropske mreže strokovnega znanja na področju trajnostne energije in čistih tehnologij, temveč jim nudimo tudi stalno podporo pri trženju in drugih storitvah za večanje vrednosti.«

Nadaljnje informacije o razpisu Investment Round, vključno z navodili za prijavo, so na voljo na tej povezavi


O InnoEnergy

InnoEnergy je sklad, ki vlaga v rešitve na področju energetike, čistih tehnologij, mobilnosti in pametnih tehnologij v širšem smislu. Z našim znanjem, financiranjem in mrežo stikov podpiramo komercializacijo proizvodov ter njihov vstop na mednarodne trge. 

InnoEnergy je prisoten v štiridesetih državah, kjer sodelujemo z več kot tristo partnerji – velikimi industrijskimi koncerni, vodilnimi raziskovalnimi in akademskimi centri ter inovativnimi podjetniki. Rešitvam, ki s čistejšimi, boljšimi in učinkovitejšimi tehnologijami povečujejo konkurenčnost našega gospodarstva, na leto namenimo okoli 100 milijonov evrov.

InnoEnergy je v sedmih letih delovanja investiral v inovativne projekte v skupni vrednosti 2 milijardi evrov. Zaradi naše podpore je do sedaj na trg vstopilo že 80 produktov. 
Ta prispevek je na voljo tudi v angleškem jeziku.

OGLASNO SPOROČILO

 • Pon 12°C

 • Tor 8°C

 • Sre 12°C

 • Čet 13°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Nafta in naftni derivati
 • Obnovljivi viri energije
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • En.vizija
 • Energetska učinkovitost
 • Jedrska energija
 • Plini
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×