Nastavitve piškotkov
EIT Digital Venture Program 2020 podpira zagon podjetij za razvoj naprednih tehnologij

EIT Digital Venture Program 2020 podpira zagon podjetij za razvoj naprednih tehnologij

Datum: 13. marec 2020

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: En.vizija

Tema: Nove tehnologije , Ekonomija

Organizacija EIT Digital je ta teden naznanila začetek letošnje izvedbe svojega programa Venture, v sklopu katerega podjetniškim ekipam z najboljšimi tehnološkimi idejami iz 20 evropskih držav nudi podporo pri dokončanju najosnovnejšega sprejemljivega produkta in zagonu podjetja. Prijave sprejemajo do 26. aprila 2020.

sestavljanje akumulatorjev KIEIT Digital Venture Program pomaga podjetnikom s poslovnimi koncepti, utemeljenimi na tehnologiji prihodnosti oz. t. i. deep tech, razviti in dokončati njihov najosnovnejši sprejemljivi produkt (ang. minimum viable product oz. MVP), zagnati podjetje in najti prvega vlagatelja. Izbrane ekipe so pri tem vključene v osemtedenski predpospeševalni program, ki ga izvajajo regionalni partnerji v Grčiji, Latviji, na Poljskem, Portugalskem in v Sloveniji, prejmejo pa tudi finančno podporo v višini do 25.000 evrov, in sicer v treh fazah, fazi priprave najosnovnejšega sprejemljivega produkta, ustanovitve zagonskega podjetja ter iskanja prvega vlagatelja.

»V EIT Digital verjamemo v inovatorje, ki so odločeni odpravljati ovire in spreminjati svojo panogo ne glede na to, od kod prihajajo. V sodelovanju z regionalnim partnerjem ABC pospeševalnikom si prizadevamo, da ideje dozorijo v najosnovnejše sprejemljive produkte in ekipe v samo dveh mesecih zrastejo v podjetja, pripravljena na vlaganja,« je povedala predstavnica organizacije EIT Digital Jasmina Popovska.

Najboljše podjetniške ekipe iz držav Zahodnega Balkana, ki bodo izbrane za sodelovanje v programu EIT Digital Venture, bodo pri razvoju in dokončanju najosnovnejšega sprejemljivega produkta v osemtedenskem predpospeševalnem programu deležne podpore ABC pospeševalnika in njegove mednarodne mreže vrhunskih strokovnjakov.

Za uspešno podjetje sta potrebna več kot samo dobra ideja in sreča. Projekt mora naslavljati potrebe potencialnih strank. Ekipa Hotspoter je kot ustanoviteljica podjetja morala najti manjkajoči del sestavljanke oz. tržno nišo. Po tem, ko so razvili odlično idejo, je bil naslednji korak najti vlagatelje in začrtati pot rasti. V primeru Hotspoterja je bil Venture Program organizacije EIT Digital najboljše mogoče izhodišče. »Program nam je pomagal zgraditi trden temelj za rast in širjenje. Glavni poudarek je bil na poslovnem vidiku in pripravi najosnovnejšega sprejemljivega produkta. Usposabljanje je obsegalo različne vsebine od tega, kako predstaviti idejo in raziskati trg, do tega, kako se pogovarjati s potencialnimi vlagatelji. To je izčistilo našo storitev in nam pomagalo prepoznati nove sektorje, ki bi jih lahko pokrili,« je svojo izkušnjo povzel Igor Aničić, ustanovitelj podjetja Hotspoter.

Prijavijo se lahko ekipe iz naslednjih držav: Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Cipra, Estonije, Grčije, Latvije, Litve, Malte, Severne Makedonije, Črne gore, Portugalske, Romunije, Srbije, Slovenije in Ukrajine.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.eitdigital.eu/venture-program.

O EIT Digital
Umetna inteligenca PixabayEIT Digital je vodilna evropska organizacija na področju digitalnih inovacij in podjetniškega izobraževanja, ki spodbuja digitalno transformacijo v Evropi. Z aktivacijo vseevropskega ekosistema, ki obsega več kot 250 vrhunskih evropskih korporacij, malih in srednje velikih podjetij, zagonskih podjetij, univerz in raziskovalnih ustanov, utira pot na trg prebojnim digitalnim inovacijam in razvija podjetniške talente, ki prispevajo h gospodarski rasti in večji kakovosti življenja v Evropi.

EIT Digital je kot skupnost znanja in inoviranja, ki deluje v sklopu Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), usmerjena v podjetništvo in je s svojim delovanjem, v katerega vključuje študente, raziskovalce, inženirje, strokovnjake za razvoj podjetništva ter podjetnike, med vodilnimi organizacijami, ki povezujejo izobraževanje, raziskave in poslovno dejavnost. To svoje poslanstvo uresničuje prek vseevropskega ekosistema, ki sega od Amsterdama, Berlina, Brage, Budimpešte, Bruslja, Eindhovna, do Edinburga, Helsinkov, Londona, Madrida, Milana, Münchna, Nice, Pariza, Rennesa, Stockholma, Trenta, poleg tega pa še do San Francisca.

EIT Digital vlaga v strateška področja za pospešitev tržne uveljavitve na raziskavah utemeljenih digitalnih tehnologij, ki so usmerjene v strateške družbene izzive Evrope: digitalno industrijo, digitalna mesta, digitalno blaginjo, digitalne finance in digitalno tehnologijo.

EIT Digital s svojo strategijo kombiniranega učenja, ki obsega magistrski program, doktorski program, poletno šolo in strokovni program usposabljanja, razvija vsestranske podjetniške talente, usmerjene v digitalne inovacije.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.eitdigital.eu.Ta prispevek je na voljo tudi v angleškem jeziku.


 • Pet 8°C

 • Sob 12°C

 • Ned 12°C

 • Pon 12°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Nafta in naftni derivati
 • Obnovljivi viri energije
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • En.vizija
 • Energetska učinkovitost
 • Jedrska energija
 • Plini
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×