Nastavitve piškotkov
Družbi Klas Metal in Resalta podpisali PPA pogodbo za sončno elektrarno

Družbi Klas Metal in Resalta podpisali PPA pogodbo za sončno elektrarno

Datum: 06. junij 2022

Avtor: Valerija Hozjan

Kategorija: En.vizija

Tema: Obnovljivi viri energije

Družbi Klas Metal in Resalta sta sklenili 15-letno pogodbo o nakupu energije, t.i. PPA pogodbo (angl: Power Purchase Agreement, op. a.), ki zagotavlja izgradnjo sončne elektrarne na strehi novega proizvodnega obrata družbe Klas Metal ob mednarodnem letališču Ljubljana. S proizvedeno energijo v višini 651 MWh na leto bodo pokrili velik del porabe električne energije v novem proizvodnem objektu.

Nova sončna fotonapetostna elektrarna bo imela zmogljivost 635,6 kWp in bo predvidoma operativna že v mesecu septembru, so za Energetiko.NET pojasnili v družbi Resalta, ponudnici energetskih rešitev. Delež ogljično nevtralne električne energije v celotnem odjemu družbe Klas Metal bo z novo pridobitvijo znašal 46,4 odstotka.

Sončna elektrarna bo obenem znižala emisije CO2 za 317,4 tone na leto.

Kot so nam še povedali v Resalti, skupaj z naročnikom za drugo fazo projekta preučujejo tudi možnost postavitve hranilnikov.  • Čet 30°C

  • Pet 22°C

  • Sob 29°C

  • Ned 28°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×