Nastavitve piškotkov
ABC pospeševalnik vabi nove start-upe

ABC pospeševalnik vabi nove start-upe

Datum: 17. oktober 2018

Avtor: Andreja Šalamun

Kategorija: En.vizija

Tema: Ekonomija

ABC pospeševalnik je objavil poziv za 8. pospeševalni program, ki ga bo izvajal v letu 2019. Sprejeli bodo 10 najboljših start-upov, ki bodo dobili 25.000 evrov konvertibilnega posojila, najboljši pa bodo dobili tudi možnost investicije internega VC-ja, sklada tveganega kapitala ABC First Growth, ki sodeluje s partnerji in investira med 100.000 evrov do 250.000 evrov v start-upe s prometom, so sporočili iz ABC pospeševalnika. Prijave zbirajo do 7. decembra letos, program pa se začne 7. januarja prihodnje leto.

ABC pitch processPojasnili so, da ABC-jev postopek izbire kandidatov za 8. pospeševalni program določa, da bodo v ožji izbor prišli le start-upi, ki imajo promet, osnovne prihodke in zmagovalno formulo za uspeh: motivirano in predano ekipo, ki se bo udeležila 3-mesečnega pospeševalnega programa v Sloveniji. S konvertibilnim posojilom bo lahko 10 sprejetih start-upov pokrilo stroške bivanja v Ljubljani, tovrstno posojilo pa je, pravijo v pospeševalniku, najboljši vir financiranja za podjetje, ki se pripravlja na rast.

Prijavite se lahko TUKAJ.


»ABC pospeševalnik je konec leta 2017 izdal poročilo o start-up ekosistemu v jugozahodni evropski regiji, med zbiranjem podatkov pa so zaznali, da se start-up trg spreminja. ABC-jev novi program se tako odmika stran od splošnega pristopa k programu in se fokusira na strateško ustreznost med start-upi in partnerji, zagotavlja konkurenčno prednost s čezmejnim pospeševanjem na lokalnih trgih in globalno širitev skozi ABC-jevo partnersko mrežo,« izpostavijo v pospeševalniku.

Poudarijo, da so vedno prestavljali meje nemogočega in da so s prvim programom pospešili osem start-upov. »Danes ABC pospeševalnik v svojem portfelju združuje nagrajene start-upe in investitorje,« povedo in se pohvalijo, da jim je organizacija CESA že dve leti zapored podelila nagrado za 'Najboljši pospeševalni program' tako v Sloveniji kot tudi v regiji osrednje in vzhodne Evrope. »ABC-jeva start-upa Homey in Beeping sta zmagala na največji regijski start-up konferenci PODIM. Beeping je prejel naziv 'Slovenski start-up leta', Homey pa je prejel prvo nagrado v tekmovanju 'PODIM Challenge',« pravijo v ABC pospeševalniku.

Do danes je ABC pospeševalnik pospešil več kot 130 start-upov, ki so zbrali več kot 30 milijonov evrov investicij.Ta prispevek je na voljo tudi v angleškem jeziku.


  • Čet 10°C

  • Pet 10°C

  • Sob 11°C

  • Ned 11°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×