Nastavitve piškotkov
Zaposleni Elektra Gorenjska skupaj s študenti iščejo rešitve za razogljičenje energetike

Zaposleni Elektra Gorenjska skupaj s študenti iščejo rešitve za razogljičenje energetike

Datum: 08. julij 2022

Avtor: Tanja Srnovršnik

Kategorija: En.vizija

Tema: Nove tehnologije , En.vizija

V Elektru Gorenjska bo do septembra potekala Poletna šola Transformator, v okviru katere bo šest izbranih študentov iz različnih naravoslovnih in družboslovnih področij tekom poletja inoviralo ter v sodelovanju z zaposlenimi Skupine Elektro Gorenjska iskalo rešitve na izziv razogljičenja energetike v Sloveniji.

Kot pojasnjujejo v Elektru Gorenjska, gre za prvo tovrstno poletno šolo, ki je bila kadarkoli organizirana s strani elektrodistribucijskega podjetja v Sloveniji na temo razogljičenja in digitalizacije slovenske energetike. »Je inovativen primer iskanja novih zelenih trajnostnih rešitev slovenske energetike,« pravijo.

»Vizija Skupine Elektro Gorenjska je biti nosilec uvajanj inovativnih rešitev v slovensko energetiko. Zato spodbujamo aktivnosti trajnega inoviranja, ki bodo omogočile prehod Slovenije v brezogljično družbo. V okviru prve Poletne šole Transformator se izjemno veselimo sodelovanja z mladimi talenti, ki prihajajo iz različnih študijskih smeri in okolij. Verjamemo, da inovativnost slovenske energetike temelji na sodelovanju in povezovanju raznolikih znanj, idej, izkušenj in talentov,« je ob tem dejal Ivan Šmon, predsednik uprave Skupine Elektro Gorenjska.

  • Čet 24°C

  • Pet 21°C

  • Sob 22°C

  • Ned 22°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×