Nastavitve piškotkov
Slovenski Elan pričel z gradnjo sončne elektrarne nazivne moči 1 MW

Slovenski Elan pričel z gradnjo sončne elektrarne nazivne moči 1 MW

Datum: 02. februar 2022

Avtor: Peter Palčec

Kategorija: En.vizija

Tema: Obnovljivi viri energije

V slovenskem podjetju Elan je stekla izgradnja nove sončne elektrarne z nazivno močjo 1 MW, ki bo začela obratovati v drugi polovici leta 2022, so sporočili iz družbe. Hkrati se od začetka leta podjetje 100-odstotno oskrbuje z energijo pridobljeno iz obnovljivih virov (OVE).

Družba bo s sončno elektrarno pokrila približno 12 odstotkov vseh letnih energetskih potreb po električni energiji ter na letni ravni znižala izpuste CO2 za 498 ton.

Elan je sredi julija lansko leto podpisal pogodbo za izgradnjo sončne elektrarne z energetsko družbo Interenergo. Kot so takrat sporočili iz družbe Elan, bo nova sončna elektrarna imela nameščenih 2.500 sončnih panelov na površini 5.000 m2 s skupno nazivno močjo 1 MW in 1.060 MWh pričakovane letne proizvodnje električne energije.

Kot so še pojasnili, so v družbi s pričetkom leta 2022 naredili še korak dlje in družbi zagotovili 100-odstotno oskrbo z energijo pridobljeno iz OVE. »Do lanskega leta smo z energijo iz obnovljivih virov zadostili okoli 5 odstotkom vseh potreb proizvodnje družbe Elan, kar je zadostilo potrebam proizvodnje segmenta zimskih športov, z novim prestrukturiranjem pa bodo odslej gnani tudi obrati ostalih področij poslovanja družbe,« so pojasnili.

Ob oskrbi z energijo je družba Elan zavezana tudi lokalni proizvodnji in razvoju, saj materiale in surovine za proizvodnjo svojih produktov skoraj izključno pridobiva pri evropskih dobaviteljih s preverjenimi trajnostnimi certifikati in kakovostnimi standardi, so še zapisali.


  • Čet 28°C

  • Pet 23°C

  • Sob 25°C

  • Ned 28°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×