Nastavitve piškotkov
Izšla je poletna številka revije Energetika.NET!
OGLASNO SPOROČILO

Izšla je poletna številka revije Energetika.NET!

Datum: 23. junij 2021

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: Članki

Tema: En.vizija

Pravično razogljičenje slovenske energetike – Naložbe na področju čistih energetskih tehnologij - Kako se odvija pohod električnih vozil - Kako nekdanji 'fosilneži' postajajo 'zeleni' - Poroka zemeljskega plina in vodikove ekonomije … Vse to in še več v sveži izdaji revije Energetika.NET!

Energetika NET poletje 2021 WEB 01V letošnji posebni izdaji revije Energetika.NET, ki smo jo pripravili za naročnike in partnerje Energetike.NET, si poleg bogatih prispevkov, ki se navezujejo na energetske investicije in pravični prehod, lahko preberete tudi, kaj sta o nacionalnih in evropskih energetskih izzivih povedala državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Blaž Košorok in direktor agencije za sodelovanje, s katerima smo sicer ravno minuli teden izvedli zadnjo v trojčku energetskih videorazprav. Vabljeni k ogledu aktualne videorazprave.

Poleg tega v posebni izdaji Energetike.NET povzemamo videorazpravo z naslovom 'Energetska učinkovitost z mikro in makro perspektive v Sloveniji', ki smo jo po podelitvi priznanj za energetsko učinkovitost v Sloveniji slovensko-nemške gospodarske zbornice izvedli s predsednico zbornice Gertrud Rantzen in z zmagovalcem Tadejem Muršičem iz podjetja Menerga. Vabljeni k ogledu videorazprave.

V osrednjem delu revije smo se posvetili energetskim investicijam in pravičnemu prehodu, ki čaka ne le Slovenijo, ampak tudi regijo Jugovzhodne Evrope, česar se v svojem uvodniku dotika tudi glavna urednica Tanja Srnovršnik, zadnje vesti iz regije pa vam prinašamo v krajših novicah uvodne rubrike 'Energetski posel'.

Navsezadnje pa povzemamo še videointervjuje z zanimivimi sogovorniki iz rastočega sveta energetike, ki si jih lahko ogledate TUKAJ. O tem, kakšna energetska prihodnost nas čaka, so tako za Energetiko.NET spregovorili Dag Kralj (BISOL Group), Gorazd Lampič (Elaphe), Bogdan Kronovšek (Kronoterm), Gregor Novak (SunContract) in Roman Bernard (NGEN), ki smo ga obiskali v domači Žirovnici.

Nedaleč od te pa leži občina Tržič, ki je z občino Ajdovščina prepričala v kategoriji srednje velikih občin komisijo letošnjega izbora En.občina 021, ki je tako tokrat prvič podelila dve priznanji za energetsko najprodornejše občine v dani kategoriji, na prvo mesto med mestnimi občinami pa je posadila občino Nova Gorica in med malimi občino Miklavž na Dravskem polju. Komisija - v sestavi: dr. Boris Sučić (CEU IJS - predsednik komisije), dr. Nevenka Cukjati (SRIP pametna mesta in skupnosti IJS), Bojan Stojanovič (Petrol), Branko Zelenko (Menerga), dr. Vlasta Krmelj (EnergaP), Črtomir Kurnik (LEAG) in Alenka Lena Klopčič (Montel Energetika.NET) – je letos prvič podelila tudi posebno priznanje za ustanovitev energetske skupnosti, in sicer občini Luče. Sklepni del revije tako posvečamo En.občini 021, vabimo pa vas tudi k ogledu posnetka dogodka En.občina & En.management 021.

In še, kot v svoji zadnji besedi, v kateri piše o potrebah in modrosti, o energiji in zavesti, o tehnologiji in naravi ter o – človeku, med drugim povzame velikega avtorja dr. E. F. Schumacherja legendarne knjige 'Small is Beautiful' iz zdaj že davnega leta 1973 urednica videovsebin in direktorica podjetja Montel Energetika.NET Alenka Lena Klopčič: »Nemogoče je pobegniti od energetskega problema. Nemogoče je preveč poudariti njegovo osrednjo vlogo. Lahko bi rekli, da je energija za mehanski svet tisto, kar je zavest za človeški svet. Če energija odpove, odpove vse.«

Zatorej vabljeni k branju naše posebne izdaje!

OGLASNO SPOROČILO

  • Sre 18°C

  • Čet 15°C

  • Pet 12°C

  • Sob 10°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×