Nastavitve piškotkov
Elaphe z ameriškim izdelovalcem solarnih e-vozil Aptero sklenil več 100 mio EUR vreden posel

Elaphe z ameriškim izdelovalcem solarnih e-vozil Aptero sklenil več 100 mio EUR vreden posel

Datum: 21. junij 2022

Avtor: Tanja Srnovršnik

Kategorija: En.vizija

Tema: Promet , Nove tehnologije

Slovenski proizvajalec kolesnih elektromotorjev Elaphe je z ameriškim zagonskim podjetjem Aptera Motors, ki izdeluje solarna e-vozila, sklenil več sto milijonov evrov vreden posel. Dogovor med drugim vključuje podroben načrt o širitvi proizvodnje v Sloveniji na 100.000 kolesnih elektromotorjev, so sporočili iz Aptere.

aptera ev»Elaphejeva tehnologija bo pospešila in nam omogočila učinkovite inovacije in gradnjo visoko tehnoloških vozil,« so navedli v Apteri Motors. Apterin sodirektor Chris Anthony je pristavil, da bodo z Elaphejevimi kolesnimi motorji Apterina vozila »hitrejša in bolj učinkovita, sodelujemo pa z vodilnim podjetjem v tem sektorju, s katerim bomo ponovno opredelili, kje so meje mogočega«.

Podjetje s sedežem v San Diegu proizvaja trikolesna dvosedežna solarna e-vozila. Njegova vozila lahko z enim polnjenjem prevozijo 1600 kilometrov. Vozila imajo vgrajene sončne celice, s katerimi je mogoče prevoziti dobrih 60 kilometrov na dan, pravijo v Apteri.

Pred nekaj dnevi pa so sodelovanje z Elaphejem napovedali tudi v nizozemskem podjetju Lightyear, in sicer pri novem Lightyearovem električnem vozilu. Ob tem so po poročanju Financ dodali, da so z Elaphejem razvili energijsko najbolj učinkovito vozilo na svetu. Učinkovitost pogona je 97-odstotna.

  • Pon 23°C

  • Tor 26°C

  • Sre 18°C

  • Čet 20°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×