MGRT objavilo javni razpis za podporo malim in srednje velikim podjetjem

MGRT objavilo javni razpis za podporo malim in srednje velikim podjetjem

Datum: 07. februar 2019

Avtor: Peter Palčec

Kategorija: Start-up

Tema: Ekonomija , Start-up

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je objavilo javni razpis za podporo malim in srednje velikim podjetjem (MSP), ki izvajajo raziskave in razvoj – program Eurostars, v okviru iniciative Eureka. Denar je namenjen podjetjem, ki sodelujejo v mednarodnih partnerstvih. Posamezno podjetje lahko za razvoj novega izdelka ali storitve dobi do sto tisoč evrov na leto, posamezen projekt pa lahko traja največ tri leta. Skupno torej do tristo tisočakov. Obdobje za porabo sredstev tega javnega razpisa je obdobje od 2019 – 2023.

Kot so zapisali v razpisni dokumentaciji, je Eurostars 2 program, ki s sofinanciranjem podpira MSP-je, ki se intenzivno ukvarjajo z raziskavami in razvojem, in njihove partnerje pri izvajanju njihovih skupnih inovativnih projektov, ki imajo predviden kratek čas vstopa na trg. Cilj javnega razpisa je skladno s pogoji iz dvostranskega sporazuma podjetja iz Slovenije (predvsem MSP-je) spodbuditi k izvajanju tržno orientiranih raziskovalno razvojnih projektov (ki se izvajajo v obliki industrijskih raziskav in eksperimentalnega razvoja), in z namenom njihovega izvajanja, povezovanju v mednarodne konzorcije.

En.odmev 019: Energetska prihodnost; Četrtek, 7. marec 2019, Grand hotel Union, Ljubljana; Vrhunska energetska zasedba! Preverite možne popuste (TUKAJ).

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje dela stroškov slovenskih partnerjev, vključenih v projekte Eurostars. Slovenski partnerji lahko sofinanciranje prejmejo za izvajanje tistega dela Eurostars projektov, ki se izvajajo v obliki industrijskih raziskav in eksperimentalnega razvoja. Končni cilj vsakega projekta, da bi ta lahko prejel oznako Eurostars, mora biti nov izdelek, postopek ali storitev. Mednarodni program Eurostars-2 je skupen program evropske iniciative Eureka in Evropske komisije. 

Več informacij je na voljo tukaj

Med drugim pa so na MGRT-ju tudi objavili, da Slovenski podjetniški sklad (SPS) uvaja v letu 2019 nov program spodbud malih vrednosti za mikro, mala in srednje velika podjetja t.i. vavčerje. MSP-jem bo omogočil bistveno poenostavljen dostop do sofinanciranja posameznih storitev, s pomočjo katerih bodo krepila svojo konkurenčnost in kompetence. Podjetjem bodo na voljo vavčerji s področij zaščite intelektualne lastnine, certifikati kakovosti in poslovne odličnosti, internacionalizacija, prenos lastništva in statusno preoblikovanje podjetij, digitalizacija in omogočitvena tehnologije, krožno/zeleno gospodarstvo, prototipiranje.

Več informacij je na voljo tukaj


Rubriko En.start-up podpira Zavod Modri svet za mlade
Modri svet

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×