Nastavitve piškotkov
Iskraemecov projekt Zeleni pingvin prejemnik evropske nagrade za podjetništvo

Iskraemecov projekt Zeleni pingvin prejemnik evropske nagrade za podjetništvo

Datum: 19. november 2021

Avtor: Tanja Srnovršnik

Kategorija: En.vizija

Tema: Nove tehnologije , Ekonomija

Slovenski projekt Zeleni pingvin podjetja Iskraemeco je na svečani podelitvi nagrad za evropsko nagrado za podjetništvo, ki je potekala v okviru letne skupščine Evropske komisije za mala in srednje velika podjetja v Portorožu, prejel prvo nagrado v kategoriji podpiranja trajnostnega prehoda, so včeraj sporočili iz agencije SPIRIT Slovenija.

Zeleni pingvin je digitalna rešitev za mesta, ki temelji na zajemu in analizi podatkov porabe energentov. »Zeleni pingvin skupnostim prinaša pozitivne okoljske in družbene učinke, združuje pametne tehnologije in igrifikacijo za izgradnjo okoljske in digitalne pismenosti, začenši z mlajšimi generacijami in s postopnim širjenjem na vse starostne skupine, podjetja, mestno infrastrukturo. Projekt je zanimiv predvsem zato, ker s svojim delovanjem angažira ljudi, da osebno pripomorejo k nižanju ogljičnega odtisa in razvijejo nove navade,« pravijo v agenciji SPIRIT Slovenija.

Mojca Markizeti, idejna vodja projekta in vodja trajnostnega razvoja v Iskraemeco, nagrado vidi kot pomembno priznanje, ki odpira nove priložnosti za pogovore in sodelovanje z evropskimi mesti. »V Iskraemecu se zavedamo, da je bistveno, da bomo le s povezovanjem tehnoloških in družbenih inovacij dosegli zeleno in digitalno preobrazbo ter zastavljene podnebne cilje,« pravi.

  • Pon 5°C

  • Tor 3°C

  • Sre 3°C

  • Čet 4°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×