Nastavitve piškotkov
Znani so novi energetski pionirji

Znani so novi energetski pionirji

Datum: 13. april 2018

Avtor: Jasna Kofol

Kategorija: En.vizija

Tema: Ekonomija

V začetku tedna je organizacija Bloomberg New Energy Finance (BNEF) na letnem forumu Future of Energy Summit v New Yorku razglasila prejemnike nagrade 2018 New Energy Pioneers award, ki jo prejme deset inovativnih podjetij z vsega sveta za svoje prodorne rešitve v sektorjih energetike, transporta in tehnologije. - »Vse več prijavljenih uporablja digitalne tehnologije in programsko opremo za povečanje prožnosti, prilagodljivosti in učinkovitosti električnega sistema,« ugotavlja Michael Wilshire iz BNEF.

Future of Energy Summit že od leta 2008 deluje kot forum, kjer tradicionalni in novi igralci v energetiki razpravljajo o kritičnih energetskih vprašanjih današnjega in jutrijšnjega dne. Na vsakem forumu tudi razglasijo nove energetske pionirje (New Energy Pioneers). Kot razlagajo v BNEF si naziv zaslužijo tisti »inovatorji, ki revolucionalizirajo sektorje energije, transporta in tehnologije.« Letošnji pionirji so tako naslovili spremembe in motnje v energetskem sistemu in si prizadevajo za nove priložnosti na različnih področjih, kot so shranjevanje energije, polnjenje električnih vozil, digitalizacija, vračanje toplote in blockchain tehnologije, so še sporočili iz BNEF. 

peer to peer
Kot ugotavlja Michael Wilshire, predsednik volilne komisije in strateški vodja v BNEF, so letos prejeli rekordno število prijav na program New Energy Pioneers. Povedal je še, da je narastlo število prijavljenih, ki uporabljajo digitalne tehnologije in programsko opremo za povečanje prožnosti, prilagodljivosti in učinkovitosti električnega sistema, prav tako pa se s tehnologijami v nastajanju, kot so strojno učenje in blockchain, med drugim izboljšuje odločanje in učinkoviteje izvaja operacije ter ustvarja nove zmogljivosti, kot je vsak-z-vsakim (peer-to-peer - P2P) trgovanje z energijo. »Transport se spreminja, dva od letošnjih pionirjev razvijata infrastrukturo, programsko opremo in storitve, ki bodo podpirale uvedbo električnih vozil. Velikim inovacijam pa smo priča tudi na drugih področjih, kot so shranjevanje in energija na trgih v razvoju,« je še dodal. 

Izmed 160 prijavljenih iz 47 držav z vsega sveta je neodvisna komisija strokovnjakov iz industrije v sodelovanju z analitiki BNEF-a in tehnološkimi specialisti izbrala le deset zmagovalcev. Ocenjevanje je potekalo po naslednjih kriterijih: tehnologija ali poslovni model inovacije ter vrsta novosti, ki jo podjetje prinaša na trg; dokazilo o konkretnem napredku v obliki močnih komercialnih partnerstev, distribucijski kanali in rast prodaje ter potencial za rast in globalni vpliv.

Več o letošnjih energetskih pionirjih si preberite tukaj

Ta prispevek je na voljo tudi v angleškem jeziku.


  • Ned 14°C

  • Pon 15°C

  • Tor 16°C

  • Sre 14°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×