Nastavitve piškotkov
Mladi na poletni šoli Energetike.NET o energiji – v nas in okoli nas
OGLASNO SPOROČILO

Mladi na poletni šoli Energetike.NET o energiji – v nas in okoli nas

Datum: 05. julij 2017

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: Članki

Tema: Električna energija , Ekologija

Šport, hrana, živali, družina in prijatelji, bližina vode, dobre knjige pa odlična kava in seveda novi izzivi – vse to so naša energija, so naštevali mladi na letošnji Marketinško-medijski poletni šoli Energetike.NET, ki te dni poteka v Informacijskem centru Energije plus v štajerski prestolnici. - »Učimo se celo življenje, pri čemer je komunikacija – sploh ekipna - osrednjega pomena,« sta med drugim poudarila sodelavca Energetike.NET. Da so prav zaradi predaje tovrstnih znanj in spoznanj ključni dogodki, kot je tudi letošnja poletna šola, pa je menila Milena Delčnjak iz sistemskega operaterja prenosnega omrežja SODO, ki se je v svojem predavanju mladim dotaknila svežine v korporativnem komuniciranju velikih energetskih družb.

IMG 8332»Treba je delati na sebi, graditi sebe kot človeka,« je udeležencem poletne šole, ki jo že tretje leto zapored organizirata Energetika.NET in Energija plus, sta položila na srce Jasna Kofol in Peter Palčec, nova sodelavca Energetike.NET, ki sta tudi sama vstopila v svet energetike šele pred slabim letom dni.

Kot je dejala Jasna, je na Energetiki.NET doslej pridobila predvsem praktična znanja, je pa – kot družboslovka - prepričana tudi, da je v energetiki prostor za mlade vseh možnih profilov. »Ne nazadnje moramo vsi delati na lastni energetski pismenosti,« se je navezala na projekt En-lite komunikacijske hiše Consensus, ki je mladim na poletni šoli podelila tudi publikacijo »ENERGIJA in MI – pogovori s strokovnjaki« (knjižica intervjujev je prosto dostopna tukaj).

Peter pa je izpostavil, da je nujno, da si vsak posameznik najde v temi, v kateri se znajde, tiste svetle tematske točke, ki ga zares veselijo. »Tudi strah, ki nas popade, ko se prvič srečamo z nečim novim, je lahko koristen in nas lahko žene v to, da se v novosti zares poglobimo, da jih čim prej tematsko usvojimo in se navsezadnje na tak način spopademo tudi s samim strahom.«

»Učimo se celo življenje, pri čemer je komunikacija – sploh ekipna - osrednjega pomena,« sta še poudarila Jasna in Peter.

»Potrebujemo energetike s kritičnim in širokim pogledom na svet okoli sebe«


IMG 8338»Sodelovanje mladih in študentov različnih profilov, saj prihajajo z različnih fakultet po Sloveniji, v šoli energetike v izvedbi medijske družbe Energetike.NET, je za družbo SODO izjemnega pomena zaradi naših aktualnih strokovnih izzivov kot distribucijskega operaterja električne energije. Na ta način lahko pridobimo neobremenjen pogled na izzive, iz česar lahko pripravimo inovativne in sofisticirane rešitve, ki bi jih morda drugače spregledali. Pomembno se nam zdi , da se študentje v poletno šolo energetike prijavijo prostovoljno, ker jih to področje zanima, saj je zanimanje študentov, tudi tistih izven tehničnih fakultet, izjemno. V tem smislu te nove generacije študentov prinašajo sveže ideje, kreativne rešitve, ki se bodo morda realizirale v prihodnosti na področju energetike. Marsikdo, ki ne deluje v tem sektorju, namreč pozablja, da se v tem časovnem okviru, v katerem živimo, vse dogaja okrog in zaradi energetike, ne glede na vrsto energenta,« menijo v družbi SODO, ki je tudi podprla letošnjo Marketinško-medijsko poletno šolo Energetike.NET.

»Zato tudi pozdravljamo tako osnovno zamisel kot tudi vsakoletno izvedbo šole energetike, ki jo pripravlja ekipa Energetike.NET in pričakujemo, da bo s to svojo zelo pomembno vlogo nadaljevala tudi v prihodnje. Potrebujemo namreč energetike s kritičnim in širokim pogledom na svet okoli sebe, tako na blizu kot na daleč,« je ob tem dejala Milena Delčnjak, ki je v SODO zadolžena za področje komuniciranja.

Preberite tudi:


OGLASNO SPOROČILO

 • Pet 22°C

 • Sob 22°C

 • Ned 24°C

 • Pon 26°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Nafta in naftni derivati
 • Obnovljivi viri energije
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • En.vizija
 • Energetska učinkovitost
 • Jedrska energija
 • Plini
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×