Nastavitve piškotkov
InnoEnergy pripravlja Izziv PowerUp!, ki inovativnim podjetjem omogoča vzpon na naslednjo raven

InnoEnergy pripravlja Izziv PowerUp!, ki inovativnim podjetjem omogoča vzpon na naslednjo raven

Datum: 15. januar 2020

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: Start-up

Tema: Nove tehnologije , Start-up

Družba išče najboljša zagonska podjetja, podjetja v fazi širitve ter mala in srednje velika podjetja iz SVE, ki bodo tako dobila priložnost za večmilijonske naložbe.

 • EIT InnoEnergy, vseevropski 'sklad z učinkom', išče naslednjo skupino samorogov iz srednje in vzhodne Evrope (SVE), ki jim bo namenil naložbe.
 • Gre za večanje stopnje uspešnosti start-upov in omogočanje rasti scaleupov (podjetij v fazi širitve) ter malih in srednje velikih podjetij s pomočjo finančnih naložb ter zagotavljanje strokovnega znanja industrijskih strokovnjakov ob podpori zanesljive mreže partnerjev.
 • Podporo družbe InnoEnergy je v preteklosti prejel tudi švedski samorog, Northvolt, ki sta ga ustanovila nekdanja podpredsednika pri Tesli in ki je trenutno ocenjen na 1,6 milijarde evrov.
 • Rok za oddajo prijav je 5. marec 2020 (https://powerup.innoenergy.com).

PowerUp 2019InnoEnergy je soustvarjalec, pametni investitor in industrijski katalizator za podjetnike, ki si želijo globalnega učinka v trajnostnem svetu. Podjetja, ki se bodo uspešno pridružila mreži InnoEnergy, bodo deležna: izboljšanja produktov, razvoja in pilotskih izvedb, strategij komercializacije, vstopa na mednarodni trg ter širitve in nadaljnjih priložnosti za financiranje.

Eden najboljših primerov pametnih naložb družbe InnoEnergy je Northvolt, največji proizvajalec litij-ionskih baterij v Evropi, ki je trenutno ocenjen na 1,6 milijarde evrov. Peter Carlsson in Paolo Cerruti, nekdanja podpredsednika pri Tesli, sta v začetku leta 2016, še preden sta imela uveljavljeno podjetje, družbo InnoEnergy zaprosila za podporo. Northvolt se je od konvencionalnih obratov za proizvodnjo baterij v Aziji razlikoval v tem, da je bil usmerjen v tehnološko odličnost, ki pa jo poganja čista energija. Northvolt je nedavno nazaj prejel tudi posojilo Evropske
investicijske banke v višini 350 milijonov evrov in trenutno gradi največji dve tovarni baterij na zeleno energijo v Evropi: Northvolt Ett v mestu Skellefteá blizu artiškega kroga in Northvolt Zwei v Spodnji Saški v Nemčiji.

Izziv PowerUp!, ki ga pripravlja InnoEnergy, nudi subjektom iz srednje in vzhodne Evrope priložnost, da postanejo naslednji samorog v portfelju družbe InnoEnergy. V izzivu lahko sodelujejo prav vsi podjetniki, ne glede na stopnjo razvoja podjetja. Ni pomembno, če imate samo idejo, če iščete naslednjo stranko ali pa če je vaš namen širitev poslovanja. Glavna tematska področja so: energetika, mobilnost, čiste tehnologije in pametna mesta, a so dobrodošle tudi ideje, ki morda izstopajo iz splošnih okvirov.

Zmagovalci PowerUp Slovenia z zirijoInnoEnergy posebej za izbrane start-upe v okviru Izziva PowerUp! pripravlja tudi tekmovanje s finančnimi nagradami v višini do 65.000 evrov in podelitvijo naziva Start-up leta. Med ugodnostmi je tudi sodelovanje v tako imenovanih 'poslovnih bootcampih', ki se osredotočajo na konkretno podporo mednarodnih strokovnjakov na terenu, denimo na področjih poslovnega načrtovanja, sposobnosti pitchinga, zaščite intelektualne lastnine itd.

Na slovenskem tekmovanju PowerUp! 2019 zmagalo podjetje DS Meritve


Na slovenskem finalu tekmovanja PowerUp!, ki ga je v začetku aprila 2019 organiziral slovenski InnoEnergyjev hub ABC Accelerator na Ljubljanskem gradu, je bil med sedmimi finalisti za zmagovalca razglašen sistem 2GG (Second Generation Grid) za celovito zbiranje, prenos in obdelavo podatkov o porabi energentov in vode, ki so ga razvili v podjetju DS Meritve. Na drugo mesto se je uvrstila podjetje SILEO s svojim fotovoltaičnim strešnikom, na tretje pa podjetje Rivertum s svojo turbino Rivertum.

InnoEnergy pa je sicer že leta 2017 prepričal Mebius – eden od slovesnkih start-upov, ki si je na takratnem finalu PowerUp! prislužil mesto v InnoEnergyjevem pospeševalniku s posebnim povabilom InnoEnergyjevega partnerja MOL Group. Mebius je sicer v sodelovanju s Kemijskim inštitutom razvil katalizator, ki poveča moč vodikove gorivne celice za 2,2-krat glede na zmožnosti drugih produktov na trgu.

Slovenski partner Innoenergyja je ABC Accelerator.

Prijave na Izziv PowerUp! lahko do 5. marca 2020 oddate na spletni strani InnoEnergy: https://powerup.innoenergy.com


Rubriko En.start-up podpira Zavod Modri svet za mlade
Modri svet

 • Pon 17°C

 • Tor 16°C

 • Sre 17°C

 • Čet 18°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Zemeljski plin
 • Nafta in naftni derivati
 • OVE in URE
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Start-up
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×