Nastavitve piškotkov
Energetika.NET in Energija plus že tretje leto izobražujeta mlade
OGLASNO SPOROČILO

Energetika.NET in Energija plus že tretje leto izobražujeta mlade

Datum: 04. julij 2017

Avtor: Energetika.NET

Kategorija: Članki

Tema: Električna energija , Ekonomija

V Mariboru se je včeraj pričela Marketinško-medijska poletna šola Energetike.NET, ki gosti skupino mladih različnih smeri in področij študija. Študenti komunikologije, strateškega tržnega komuniciranja, energetike, prevajalstva, ekonomsko-poslovnih ved, prava in gospodarskega inženiringa so na poletno šolo prišli po nova znanja in izkušnje, saj so prepričani, da teh ni nikoli preveč. Po izpitnem obdobju bodo svoje učenje tako podaljšali za štiri dni in se preizkusili tudi v praksi – do četrtka bodo namreč reševali konkretne izzive, s katerimi se soočata energetski družbi Energija plus, SODO in, kot velik odjemalec energije, Talum.

IMAG5096V poletno ''učenje'' je udeležence že tretje Marketinško-medijske poletne šole vpeljala direktorica Montela Energetike.NET Alenka Lena Klopčič Klopčič. Predstavila jim je aktivnosti medijske hiše, specializirane za poročanje o energetiki in organizacijo energetskih poslovnih dogodkov v Sloveniji in Jugovzhodni Evropi (JVE), in specifično organiziranost dela v njenem uredništvu. »Smo zelo majhna ekipa, ki pa dela mnogo stvari,« je povedala Klopčičeva in spomnila na pretekle, uspešno izpeljane dogodke, med drugim zimska En.grids 017 in En.odmev 017 ter prihajajoča En.management in En.občina 017, ki bosta letos sicer potekala vzporedno v mesecu oktobru, ter seminarje En.trading, ki jih Energetika.NET izvaja v regiji JVE. Za sabo ima med drugim nedavno izpeljan seminar v Sarajevu, pripravlja pa se že na jesenska seminarja v Tirani in Sofiji.

»Smo majhni ampak prodorni in pri nas ni prostora za počasno delo,« je poudarila in dodala, da Energetika.NET kot medij prav z organizacijo dogodkov uspe glas govorcev, ki jih gosti na svojih konferencah in seminarjih, razširiti po energetski sferi. Pri sestavljanju programov za energetske dogodke nima težav prav zaradi svoje specializiranosti za energetiko, je še povedala in se navezala na eno od tez Harvardovega poslovnega programa (HBX Disruptive Strategy), ki ga je sama nedavno opravila, in sicer, da je ključno razumeti lastne partnerje in odgovarjati na njihove potrebe: »Podjetja zapravijo milijarde za razvoj novih izdelkov, a statistike kažejo, da kar 75 do 85 % izdelkov in storitev, plasiranih na trg, ni finančno uspešnih – ker ne odgovarjajo na potrebe ljudi in ne opravljajo svoje naloge. Naša naloga je, da vemo, kakšne informacije se sploh potrebujejo, in jim te informacije potem tudi zagotovimo. Želimo živeti z našimi naročniki.«

O pomenu komuniciranja energetske družbe z javnostjo


IMG 8292Mag. Natalia Varl, izvršna direktorica družbe Energija plus, ki letos praznuje 6. rojstni dan in je 3. največji dobavitelj električne energije v Sloveniji, je z mladimi udeleženci poletne šole nadalje delila, da se v njihovem podjetju še kako zavedajo pomena komunikacije s kupci, s katerimi - z različnimi komunikacijskimi prijemi - stalno krepijo odnose. Komuniciranja mora biti »ravno prav«, saj je preveč komunikacije lahko odveč, če je je premalo, pa je tako, kot da podjetje ne obstaja, je udeležencem položila na srce Varlova, nato pa jih pozvala, naj vsak nariše drevo, sonce in hišo, pri čemer so udeleženci ugotovili, da so domala vsi narisali podobne podobe, s čimer jim je prikazala, da se vsi – tudi nehote – držimo pravil, ki nam jih je vcepilo okolje.

IMG 8305»A kadar želimo narediti nekaj posebnega, imamo specifične želje, potrebe in zahteve, jih moramo pa natanko definirati,« je dejala in s tem prikazala, da se lahko tudi namensko podamo v drugačnost. Predvsem pa je, tako Varlova, pomembno, da podjetje dobro ve, s kom komunicira in zakaj, najsi gre za kupce, najsi za zaposlene in druge ciljne skupine. »Razumevanje pa je – zanimivo – le 7 % vsebine, 43 % je ton govora in preostala polovica je neverbalna komunikacija,« je nanizala Natalia Varl.

»Če ne verjamemo v to, kar govorimo, ne bomo prepričljivi v naši komunikaciji. Za to pa se moraš poglobiti v samo vsebino,« je dejala Varlova in naštela tipe oglaševanja – to je lahko obveščevalno, prepričevalno, primerjalno, opominjevalno ter okrepitveno. »V zadnjem času pa je najbolj učinkovit vsebinski marketing oz. marketinška tehnika ustvarjanja in deljenja pomembnih in koristnih vsebin z namenom, da jasno določeno občinstvo bodisi pritegnemo bodisi pripravimo do sodelovanja,« je še dejala in sklenila z nasvetom, da je vselej treba biti pripravljen na raziskovanje – tako glede uresničitve pričakovanja kupcev, ocene kakovosti izdelka, zadovoljstva kot glede namere ponovnega nakupa.

Preberite tudi:


OGLASNO SPOROČILO

 • Pet 8°C

 • Sob 12°C

 • Ned 3°C

 • Pon 1°C

Za to izbiro filtrov ni novic. Poskusite drugačno temo ali državo.
 • Električna energija
 • Nafta in naftni derivati
 • Obnovljivi viri energije
 • Premog
 • Promet
 • Energetska politika
 • Ogrevanje
 • Emisije CO2
 • Nove tehnologije
 • Ekonomija
 • Ekologija
 • Energetska učinkovitost
 • Jedrska energija
 • Plini
 • __all__
 • Vse teme

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×