Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski videointervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 17. februar 2021  |  Avtor: Alenka Lena Klopčič

Videorazprava: Energetski menedžment ali kje se skriva vrednost energetske učinkovitosti


O čem govorimo, ko govorimo o energetskem menedžmentu? »Gre za zelo širok pojem, na kratko pa gre za upravljanje z vsem, kar je povezano z energijsko rabo, bodisi doma bodisi v industriji, pri čemer pa zasledujemo cilj energetske in stroškovne učinkovitosti,« na uvodno vprašanje naše nedavne videorazprave, posvečene prav energetskemu menedžmentu in vrednosti energetske učinkovitosti, odgovarja mag. Evald Kranjčevič, ki v družbi Petrol vodi področje prodaje okoljskih in energetskih rešitev. Pri tem poudarja še, da se tudi energetski menedžment zelo spreminja in razvija, v zadnjem času seveda tudi na področju digitalizacije. Da je pri tem treba poskrbeti tudi za ponovno rabo energije in za rabo obnovljivih virov, pa dodaja Danijel Muršič, direktor podjetja Menerga, ki se posveča predvsem rabi energije v zgradbah, pri čemer izpostavlja pomen energetskega menedžmenta predvsem pri upravljanju vhodnih in izhodnih medijev, in to tako za ogrevanje kot za hlajenje, saj lahko prav to vodi v izjemne prihranke. – V razpravi so svoje poglede na dano področje delili še energetski menedžerji Samo Lečnik iz Skupine SIJ, mag. Boštjan Korošec iz Taluma ter dr. Bojan Senčič iz Štore Steela, ki so postregli tudi z informacijami o najbolj aktualnih energetskih projektih v njihovih industrijah. Vabljeni k ogledu!

Videorazprava: Energetski menedžment ali kje se skriva vrednost energetske učinkovitosti youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×